In 2009 am ales sa imi inchei contract cu [] pentru un abonament, insa in noiembrie 2009 am ramas fara loc de munca si nu am mai putut achita facturile. Am anuntat un agent [] si mi-a spus ca nu am ce face si ca trebuie sa tin contractul in continuare, nu mi-a oferit nici o alternativa (sa achit in avans sau sa cesionez, dupa cum am aflat mai tarziu). Am scos SIM-ul si nu l-am mai folosit de atunci, si am avut de plata 415 lei pentru 2 luni. Nu am achitat suma respectiva, fiindca nu am avut salariu sau alta sursa de venit, apoi am primit o instiintare ca am de plata 415 lei din facturi, plus 995 lei despagubiri, acestea fiind intr-o notificare de plata finala de la[] din data de 14 iunie 2011. De atunci dosarul a fost trimis la [], care au inceput cu amenintari si scrisori de amenintare, plus apeluri telefonice la cei din familie si la prieteni (nu stiu de unde ar fi avut numerele lor de telefon).
Intre timp mi-a venit de la ei o scrisoare in data de 9 ianuarie 2013 cum ca am de plata 1873 lei , suma ce reprezinta datoria la []. Am facut tot posibilul si in mai si iunie le-am achitat 500 lei, apoi nu am mai reusit sa platesc nimic, iar astazi m-au sunat iar pe numarul unui prieten si au inceput sa ma ameninte ca voi fi data in judecata, ca pot sa ma sterg unde vreau cu chitantele, si ca am achitat degeaba cei 500 lei ca se va recalcula suma.
Nu m-au lasat sa scot nici un cuvant si au continuat cu amenintari, spunand sa-mi verific posta ca ne intalnim in instanta si ca se pare ca din partea mea nu a existat intelegere (atunci de ce m-am chinuit totusi sa achit macar o parte, nu stiu....)
Va rog sa cititi cu atentie regulamentul forumului, inainte de a posta.
Daca un moderator v-a editat mesajul, inseamna ca acesta contravine regulamentului forumului.
Dreptul lor la actiune impotriva dvs este prescris. Nu au ce sa va faca.
imi cer scuze, eram putin grabita si nu am apucat sa citesc tot pe aici, chiar nu stiam ce sa fac.
Multumesc de asemenea pentru raspuns! Eu daca vreau totusi sa platesc datoria (cand voi reusi), se poate sa achit catre compania de telefonie, sau este deja prea tarziu?
Iar referitor la atitudinea lor, se poate sa ii dau in judecata pentru hartuire, sau exista vreo posibilitate sa scap de ei cumva?
Nu cred ca mai puteti plati companiei de telefonie. Daca mai datorati taxa de reziliere, aflati ca tocmai au fost amendati pentru aceasta taxa, nelegala.
Nu aveti cum sa scapati de ei decat platind ce au ei in evidente. Vor suna pana veti plati. Asa inteleg ei sa isi faca treaba.
legat de asta, in noiembrie 2012 au trecut 3 ani de la ultima factura emisa, iar eu abia in mai 2013 am inceput sa achit din datorie... prescrierea mai este valabila, sau s-a creat un nou termen?