avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare Achizitionare apartament in rate
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

Achizitionare apartament in rate

Buna ziua,

Am o intrebare putin mai complexa.In 2008 am luat impreuna cu sora mea un apartament in rate de la banca, ajutand-o cu veniturile mele. Din pacate la acel moment nu intelegeam ce presupune sa fi codebitor intr-un contract ipotecar, iar acum as fi vrut sa cumpar la randul meu un apartament prin prima casa. Banca la care am facut credit refuza sa ma scoata de pe contract solicitand in locul meu o alta ipoteca si rambursarea unei sume minime de 8000 euro anticipat.Fara sa ma scoata de pe acest contract, banca nu imi acorda niciun ban deoarece iau in considerare rata intreaga desi eu nu platesc nimic. Chiar nu exista nicio solutie sa pot cumpara un apartament? Rate la dezvoltator sau altceva?


Va multumesc,
Alins
Cel mai recent răspuns: nicutatu , utilizator 05:47, 13 Septembrie 2013
mai nou se practică cumpărarea în rate direct de la proprietar şi chiar cu întocmirea unui act de vânzare cumpărare., în al cărui conţinut sau alternative într-un act additional se specifică achiziţionarea acestuia în rate , cuantumul, durata, etc. Pentru mai multe informaţii cred că este cel mai bine să consulţi un notar.
Esti casatorita? Nu se poate face contractul cu banca pe numele sotului tau sau al surorii tale? Banca te cauta in baza de date de la Biroul de Credit doar daca esti titularul creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor...ce presupune? aly82na aly82na Buna ziua Sora mea doreste sa isi ia o casa prin programul Prima Casa si vrea ca eu sa fiu codebitor.In ce masura ma va afecta acest lucru daca intr-un an ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)