avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incheiere Curtea de Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Incheiere Curtea de Apel

Buna ziua,

Am primit citatie la un termen de recurs la Curtea de Apel, in calitate de intimat-parte civila in care ni se pune in vedere sa ne angajam un aparator. Nu intelegem de ce s-a mai dat inca un termen in conditiile in care, la termenul precedent s-a dispus prin incheiere urmatoarele: "În baza art. 300 ind. 2 C.p.p. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpaţilor N şi M. În baza art. 160 ind. b C.p.p. menţine stare de arest a inculpaţilor. Definitivă."

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:44, 13 August 2013
La acel termen nu s-a judecat procesul pe fondul cauzei.

Instanta este obligata ca, in decursul procesului, periodic la interval de maxim 60 de zile sa verifice legalitatea arestarii preventive a inculpatilor si sa dispuna daca este cazul prelungirea arestarii preventive sau punerea in libertate a acestora, pana la pronuntarea unei hotarari definitive.

Termenul care vi s-a dat este pentru judecarea cauzei in mod efectiv.
Va multumesc pentru raspuns!
Instanta nu va obliga sa va angajati avocat.
Va pune in vedere ca daca nu va angajati avocat nu va mai acorda alt termen de judecata pentru a va angaja aparator.
Veti avea avocat din oficiu.
Va multumesc pt lamurire!
Inca o intrebare, ce se intampla daca nu ne prezentam la proces, nu am angajat avocat si nici nu am solicitat reprezentarea prin avocat din oficiu?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Admiterea cererii de revocare a masurii arestarii preventive danielungureanu31 danielungureanu31 Buna seara! Am o mare nelamurire: In cazul admiterii cererii de revocare a masurii arestarii preventive a inculpatului, se dispune punerea de indata in ... (vezi toată discuția)
Control judiciar dat de procuror ciurli_si_burli ciurli_si_burli In cazul in care procurorul face prelungire a controlului judiciar si inculpatul este trimis intre timp (sa zicem la scurt timp dupa prelungirea controlului ... (vezi toată discuția)
Masura de arestare preventiva eu101 eu101 buna seara . am si eu problema .... cineva a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, astazi a fost chemat din nou in fata instantei pentru ... (vezi toată discuția)