avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar...fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar...fara acte

Buna ziua! In urma cu 13 ani am cumparat, impreuna cu sotul meu, un apartament si un garaj, vanzatorul fiind o ruda care tocmai se muta din localitate. Am achitat suma ceruta pe apart si am facut actele, iar garajul l-am achitat dupa vreo jum de an deoarece noi nu aveam suma completa. Intre timp am inceput renovarile, am nascut un copil, am reluat serviciul si toate problemele aferente care ne-au determinat amanarea actelor ptr garaj. Precizez ca fiind o ruda f apropiata nu mi-am facut nicio problema, mai ales ca si ei erau ocupati cu constructia noii case si spuneau ca nu au timp sa vina in oras. Am folosit garajul, am platit impozite, totul corect. Anul trecut am deschis divort si partaj datorita problemelor aparute intre mine si sot, iar aceasta familie spune ca ne face acte, ba ca nu ne mai face deloc, ba ca e posibil sa-i faca numai lui. Sotul profita de situatie si a schimbat incuietorile, cu tot ce aveam inauntru (garajul este f mare, cu subsol, toate dotarile, acolo si copilul avea jucarii, bicicleta, etc pe care acum refuza sa i le dea).Partajul a inceput, urmeaza sa platesc taxa de timbru, dar nu pot include si garajul deoarece nu avem acte. Cum sa procedez ptr a obtine bunul ptr care am platit si pe care l-am folosit atatia ani? Cand i-am dat banii au fost martori mama mea si sotia lui. Exista vreo solutie? Mai nou, ex sotul a inchiriat garajul , deci acum vad vecini care intra acolo, iar cand am anuntat politia mi s-a spus ca daca nu am acte nu pot sa reclam. Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc ptr rabdarea de a-mi citi mesajul si ptr eventualele raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: Rebecca10 , utilizator 22:16, 2 August 2013
trebuie sa puteti dovedi faptul platii - de unde ati avut banii (credit, imprumut de la straini, salariu, etc). cand s-a platit impozitul, nu l-a platit numai sotul, ci si dvs (ar trebui sa existe ceva chitante pe numele dvs).
sunt mai multe detalii, ar trebui sa cautati un avocat. :innocent:

L-am platit din banii comuni,adica ai mei si ai sotului, iar impozitul l-am platit in fiecare an tot eu- dar din bani comuni. Pe chit de la finante nu este trecut decat proprietarul, suma , nu si numele celui care a platit. Nu m-am gandit niciodata la asta. Eu nu vreau neaparat garajul, dar la partaj as vrea sa-l impartim-ca valoare, sa mi se dea jum din suma, cum e corect. Ar fi o sansa? Multumesc.
intotdeauna exista 50% sanse. Daca gasiti inscrisuri si martori in dovedire, sansele cresc considerabil :D
Cu garajul problema este ca neavand acte va trebui deschis proces separat.

O alta problema este ca sotul nu va fi de acord cu deschiderea procesului si probabil ca nu veti reusi nimic.

Puteti incerca sa va judecati pe drept de creanta cumva in partaj dar este foarte complicat.
Aici ati putea avea totusi sanse daca va judecati foarte bine.

Depinde si cat de mult a gandit avocatul dvs. deschiderea procesului si cum a formulat actiunea.
Buna seara, d-le avocat, eu am deschis proces de partaj doar ptr casa in care locuim, garajul nu l-am inclus deoarece nu avem acte. Ar trebui deschis un proces separat intre mine si proprietar? Sotului ii convine situatia, caci il tine incuiat si inchiriat ptr altii, cine stie poate ia si bani ptr asta, iar eu nu am unde sa-mi pun nimic ptr iarna(apartam. l-am modificat astfel incat am liminat camari, debarale). Ce sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema grava cu fosta sotie la vanzarea apartamentului Adina_Ghe Adina_Ghe Buna ziua! Prietenul meu are o problema destul de dificila cu fosta lui sotie, problema care ne vizeaza pe amandoi. Este despartit in fapt de fosta sotie din ... (vezi toată discuția)
Intoarcere in fosta locuinta dupa divort ContSters256479 ContSters256479 Buna ziua! Am deschis divort anul trecut,am plecat cu fetita intr-un apart inchiriat imediat dupa o sapt,deoarece situatia devenea tot mai grea si aveam ... (vezi toată discuția)
Mai pot recupera banii de la partaj? ContSters256479 ContSters256479 Am deschis divort in sept 2011 si m-am mutat din apart.comun intr-un ap inchiriat impreuna cu fetita de 11 ani. Imediat ,sotul a deschis partaj.In prezent ... (vezi toată discuția)