avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... contabil autorizat?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

contabil autorizat?

Poate un contabil mai vechi , cu experienta dar fara autorizatie sa semneze un bilant contabil al unui ONG?
Exista vreun articol din lege care specifica posibilitatea sau interdictia?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andrey82 , utilizator 20:35, 27 Aprilie 2009
poate semna, numai ca trebuie supervizat de catre cenzorul asociatiei, care obligatoriu este un expert contabil.Cititi putin LEGE nr.246 din 18 iulie 2005 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii
Textul actului publicat in M.Of. nr. 656/25 iul. 2005

Contabilul, daca nu are studii superioare nu poate semna niciun bilant.
am si eu o intrebare daca vreau sa imi infiintez un ong am nevoie de serviciile unui contabil autorizat...chiar daca suntem un ong cu sub 15 membrii???? multumesc pentru sfat.
Nu neaparat.Se poate presta servciul de contabilitate si voluntar de catre un contabil,puteti angaja un contabil, dar de preferat sa aiba studii superioare, pentru a putea semna bilantul.
Am o Asociatie pentru persoane cu handicap si fiind la inceput avem nevoie de un contabil care sa lucreze voluntar, deoarece nu avem cu ce sa-l platim.Stiu ca se poate face un contract de voluntariat.
Sunt din Brasov si daca doreste cineva sa ma ajute, astept sa ma contacteze.
Si inca o intrebare: Putem cere ajutor contabil de la o alta Asociatie/Fundatie si ce fel de contract trebuie sa facem pentru asta?

Alte discuții în legătură

Semnare bilant ong neutra neutra Am avut astazi surpriza neplacuta de a mi se refuza primirea bilantului pentru ONG la finante pe motiv ca nu am dreptul sa semnez ca director economic. Sunt ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ong alinS77 alinS77 Buna ziua Contabilul Asociatiei(care va efectua si depune Bilantul) trebuie sa fie obligatoriu membru CECAR?? Ong-ul este unul mic, avand 3 membri si fara ... (vezi toată discuția)
organizarea ºi funcþionarea fundaþiei S.O.S. S.O.S. Bună ziua. Am mai multe întrebări, referitoare la organizarea şi funcţionarea fundaţiei, mai precis despre raportul dintre membrii fondatori şi ... (vezi toată discuția)