avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Semnare bilant ONG
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Semnare bilant ONG

Am avut astazi surpriza neplacuta de a mi se refuza primirea bilantului pentru ONG la finante pe motiv ca nu am dreptul sa semnez ca director economic.
Sunt membru fondator al acestui ONG, membru in consiliul director avand functia de director economic prin Decizie a comitetului director (noi,, cei 3 membri fondatori fiind si singurii membri ai asociatiei) si studii superioare economice. Motivul refuzului: nu am contract de munca.
Am explicat ca nu e necesar sa am contract de munca, ba nici macar contract de voluntariat, deoarece sunt membru fondator si la ong lucram pe gratis, nu cu contract de munca.

A mai patit cineva ceva asemanator? Cum ati rezolvat problema?
De cand are ANAf-ul competenta de a aprecia cine poate sau nu poate fi director economic la o asociatie de drept privat? #-o
Cel mai recent răspuns: neutra , utilizator 21:02, 14 Martie 2011
Am retinut din legislatia asociatiilor si fundatiilor ca bilantul anual trebuie semnat de catre un expert contabil autorizat.
Daca nu aveti legea la indemana pot sa caut articolul si sa va dau exact info.
Cu respect..
Eu nu am gasit nici un articol care sa se refere la bilant.
Cenzorul trebuie sa fie expert contabil, dar obligativitatea existentei acestuia apare doar daca asociatia are mai mult de 15 membri. Nu este cazul, de altfel nici statutul nici actul constitutiv nu prevede existenta cenzorului. Cenzorul oricum nu contrasemneaza bilantul.

Practic aici este vorba doar de articolul din Legea Contabilitatii care se refera la existenta unui compartiment economico-financiar condus de directorul economic. Cei de la finante sustin ca directorul economic trebuie musai sa fie angajat, nu poate fi unul din membrii consiliului director.
Nu mai vorbesc ca aceleasi persoane au vrut sa ne puna sa platim impozitul minim pe 2010. Noroc ca s-a scos impozitul asta. X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor sau contabil al unei ong camiha camiha Imi poate cineva comunica articolul de lege care face incompatibila calitatea de cenzor al unei ONG cu cea a persoanei desemnate sa tina contabilitatea ... (vezi toată discuția)
Membru fondator poate fi si cenzor si contabil? acmilan acmilan Buna ziua, Am o dilema legata de organizarea unui ONG. Concret, asociatia are pentru inceput trei membri fondatori, deci trei membri in Adunarea Generala ... (vezi toată discuția)
Salarii membri fondatori asociatie cristianaiorga cristianaiorga Buna seara, Cum primeste un membru fondator al unui ONG salariu? (vezi toată discuția)