Prietena mea a fost batuta de sotul ei in prezenta copilului si amenintati amandoi cu pistolul (el detine permis de port arma). Pe ea a dat-o afara din casa si a incuiat usa sa nu iasa copilul (copilul are 7 ani). A sunat la 112, a venit un echipaj si au reusit sa scoata copilul din casa. I-au luat si i-au dus la domiciliul parintilor ei. Nu a lasat-o sa ia nimic din bunurile personale, iar in prezenta politistilor s-a urcat peste ea in masina sa o bata. A reusit sa fuga dar fara masina. Acum se teme sa nu vina peste ei si sa ii impuste.
El este un consumator inrait de bauturi alcoolice.
Intrebarea mea este ce poate face sa nu cumva sa se intample o nenorocire?
se poate cere Judecatoriei emiterea unui ordin de restrictie - obligarea lui de a nu se mai apropia de cei doi la o distanta mai mica de x metri. incalcarea acestei obligatii = infractiune!
Ar fi recomandabil sa depuna plangere penala pentru amenintare si agresiunile exercitate.
In acest fel politia va avea mai multa grija in caz de probleme.
Poate incerca sa obtina si ordin de restrictie daca va dovedi in instanta cele relatate.
Daca prietena dvs ii face reclamatie la politie privind regimul armelor, are sanse sa ramana si fara permis de port arma, ceea ce probabil il va durea f tare. Daca va exista un dosar in acest sens, o va ajuta pe prietena dvs in cazul unui divort si in cazul obtinerii custodiei copilului.
De accord cu toti cei care au postat, fiecare sugerand cate o varianta care completeaza tabloul infractional al individului....Uitati insa, ca si acesta are un drept asupra copilului si, pana la pronuntarea unui eventual divort, politistii romani nu prea se baga in "treburile" familiale...In opinia mea ar trebui facuta o plangere penala complexa, care sa contina elemente pentru infractiunile: rele tratamente aplicate minorului (batai, sechestrare, neimplicare in cresterea si educarea acestuia), amenintare (prin folosirea armei, a prietenei dvs), loviri si alte violente sau vatamare corporala, tulburare de posesie ( prin interzicerea de a intra in locuinta), etc....Concomitent ar trebui introdusa si actiunea de divort si incredintare a copilului ,stabilirea domiciliului etc...In mod cert trebui sa consultati un avocet, intrucat speta este complexa cu implicatii nebanuite la acest moment....Succes!
De acord cu @carmen 2010 cu mentiunea ca la reclamatia mamei ca atat ea cat si copilul au fost amenintati cu pistolul,imediat agentul de politie avea obligatia sa-i ridice permisul port-arma,pistolul,munitia ,sa invoce legea privind regimul munitiei si a armamentului si sa-i intocmeasca dosar. Daca si in prezenta organului de politie a sarit sa o bata...cum isi dovedesc politistii profesionalismul ? O reclamatie pentru amenintare cu arma de foc (indiferent daca nu este letala) la Politie rezolva problema -numai a folosirii armei-. In resta,pentru violenta,tulburare de posesie,domiciliul minorului,instanta va hotara.