avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Persoana fizica autorizata poate avea ca angajat ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Persoana fizica autorizata poate avea ca angajat titularul?

Penru forma jur.pers.fiz. autor.calitatea de angajat o poate detine si persoana respectiva?Impozitele sunt mai mici,(contabilitate mai simpla)decat ptr. srl-uri?
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 10:51, 2 August 2013
Pai cine altcineva?Da,contabilitate in partida simpla si impozit de 16% din profit!!!=D>
Pot avea si calitatea de salariat?intentionaz sa deschid o act. de comert cu flori,mi s-a comunicat ca pot doar da angajez .
PFA-ul nu are drept de a angaja,singurul angajat veti fi doar dumneavoastra!
PFA nu are personalitate juridica.( OUG 44/2008)
PFA poate avea angajati ( OUG 46/2011) dar nu pe sine insusi.
Impozitarea venitului se face cu 16% aplicat la venitul net ( total venituri, minus cheltuieli deductibile) ( Cod Fiscal) la care se mai adauga 5.5% contributii sanatate,( legea 95/ 2006) plus 31,3 % contributii pensii, daca va aflati in situatia prevazuta de legea pensiilor. ( legea 263/2010)
Contabilitatea este cea in partida simpla,( Cod fiscal + OMFP 1040/2004) Poate fi tinuta si de dvs, este intradevar ceva mai simpla decat cea a societatilor comerciale. In situatia in care aveti si angajati aspectul se "complica" putin, in sensul ca veti avea nevoie de serviciile unui contabil.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
mayer, utilizator
Nu inteleg,mi s-a raspuns anterior ca nu PFA-ul nu are drept de a angaja,singurul angajat fiind doar eu.D-voastra imi comunicati (oug 46/2011)ca pot avea angajati dar nu pe mine insumi.

Alte discuții în legătură

Srl fara angajati - ce taxe plateste asociatul unic? raduma raduma Vreau sa-mi deschid o firma (SRL). Nu am nevoie de angajati pt ca lucrez eu singur. 1. In cazul in care SRLul nu are angajati, doar 1 asociat unic (eu), ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala-contributii la bugetul statului elena vilculescu elena vilculescu Va rugam sa-mi raspundeti: daca titularul unei Intrprinderi Individuale care nu are inca angajati,obiectul de activitate fiind prestari servicii,poate plati ... (vezi toată discuția)
Legat de pfa / ii essteffan essteffan Buna seara. Ma intereseaza sa deschid un PFA sau un II sau chiar un SRL si am urmatoarele intrebari: - In cazul PFA / II deducerile sa zicem pentru ... (vezi toată discuția)