avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Organ de conducere ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Organ de conducere ONG

Buna ziua!

M-ar interesa daca in organul de conducere al unei ONG - Asociatii pot lucra rude de gradul I sub forma de voluntariat?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters228001 , utilizator 19:34, 1 August 2013
Trebuie sa refomulati mai clar intrebarea. La ce va referiti prin ”organ de conducere” al asociatiei si cum "lucreaza" ca voluntari in organ?
Daca va referiti la Consiliul Director al asociatiei, la ideea de a fi membri in acest organ colectiv de conducere persoane intre care exista relatii de tip sot, ruda sau afin, raspunsul este ca nu exista nicio interdictie legala, pot sa activeze in acel organ, ca voluntari sau remunerat cu indemnizatii, si persoane care sunt intre ele sot, rude sau afini, daca in Statut nu s-a trecut vreo interdictie. Desigur trebuie atentie pentru evitarea conflictelor de interese mai ales daca in asociatie sunt si persoane care nu au legaturi de familie cu cei in cauza, Plus ca atunci cand unele decizii vizeaza o persoana anume, cei care sunt sot, ruda sau afini pana la gradul IV nu au voie sa participe la vot, si asta poate crea probleme in luarea deciziilor daca Consiliul Director in cauza e format din putine persoane sau sunt multi care sunt cu legaturi familiale intre ei. Dar o interdictie legala generala nu exista...
Da, era vorba de Consiliul Directoral.
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de rudenie asociati Vaduva mihaela Vaduva mihaela Buna dimineta! Nu am citit in OG26/2006 nimic legat de gradul de rudenie al asociatilor (min 3 ). Doresc infiintarea unei asociatii nonprofit, iar asociatii ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru ong Depeta1 Depeta1 Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru al consiliului director al unui ONG Buna seara, daca ai un IMM, poți fi și membru cu ... (vezi toată discuția)
Cenzor ong Praipan Praipan Buna ziua! Imi poate spune cineva daca exista vreo prevedere legislativa care spune ca un cenzor al unei ONG nu trebuie sa fie in grad de rudenie (inclusiv ... (vezi toată discuția)