Fiind angajat al unei firme mi s-a suspendat contractul de munca existind un litigiu intre mine si societate.Avind conditii de pensie anticipata partial am depus dosarul si am primit decizia de pensionare.In acest caz trebuie sa anunt angajatorul de raminerea la pensie?Daca mi se da cistig de cauza ce se intimpla cu veniturile din perioada de suspendare?
Multumesc .
1. Daca este vorba de pensie anticipata partiala va uitati pe decizie unde scrie:
- drepturile au fost stabilite incepanbd cu data de: ...
- Plata drepturilor se va face incepand cu data de: ...
2. Plata pensiei nu va incepe pana cand nu veti duce la Casa de Pensii dovada ca ati incetat raporturile de munca.
3. Adica trebuie sa vi se faca incetarea contractului individual de munca (CIM) si va duceti cu decizia de incetare la Casa de Pensii.
4. Daca veti castiga procesul veti primi banii iar valorificarea acestei perioade se va face cand pensia anticipata partiala se va transforma in pensie pentru limita de varsta.
Deci mai bine ar fi sa termin litigiul si apoi sa depun pentru pensie anticipata partial-creste perioada de cotizare si se diminueaza procentul de penalizare.Corect?
4. Daca veti castiga procesul veti primi banii iar valorificarea acestei perioade se va face cand pensia anticipata partiala se va transforma in pensie pentru limita de varsta.
2. Adica exact ce v-a raspuns si colegul @Carp Mircea.