avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar furt

Buna ziua
VA scriu pe acest forum ca urmare a unui eveniment total neplacut pentru mine si familia mea.
Acum 5 zile ma aflam la cumparaturi intr-un supermarket de renume. Am efectuat cumparaturi in valoare de 90 ron.
Printre cele puse in cos se aflau si 2 baterii de ceas in valoare de 9 ron. In timp ce ne plimbam prin hala magazinului mi-au picat cele 2 baterii din carucior . Le-am luat si le-am tinut in mana cu gandul sa le pun la casa impreuna cu celelalte produse.
Intre timp am fost apelat pe telefon cu probleme legate de servici . Am platit tot ce aveam in cos-90 roni dar din zapaceala/ faptul ca vb la telefon, am uitat de cele 2 baterii pe care initial le pusesem in buzunarul camasii.
Nu am avut nici un moment intentia de a sustrage ceva - cu atat mai mult 2 amarate de baterii.
La case se afla si cate un agent de paza care - cred eu - mi-a vazut cele 2 baterii- altceva nu imi imaginez.

Nu vreau sa va zic ce a urmat- control amanuntit, le-am explicat ca nu a fost nici o intentie.- nimic. Au chemat politia , - au incercat si politatii sa-i convinga sa mergem sa le platesc- nimic.
Ca urmare au fost nevoiti sa ne ia declaratii, mers la politie.. un mic dosar.
Din ce mi s-a spus - finalul acesto tipuri de doasre este undeva pe rafturi si nu se va intampla nimic.
Supermarketul a precizat ca nu se constituie parte in proces( daca m-am exprimat corect)

Acum va intreb pe dvs - ce ma sfatuiti si ce stiti ca se poate intampla.
O zi buna
Cel mai recent răspuns: octav78 , utilizator 15:08, 2 August 2013
Daca nu aveti antecedente penale, in cel mai rau caz veti primi o amenda iar in cel mai bun caz, nu vi se va intampla nimic.
Cu certitudine nu se va intampla nimic. Avand in vedere prejudiciul minor si faptul ca s-a si acoperit, fapta nu poate constitui infractiune pentru ca nuare pericol social. Se va da cu certitudine NUP. Nu cred ca veti primi nici macar o amenda penala.
Amenda penala doar instanta o poate dispune prin hotararea de condamnare ceea ce nu este cazul, va primi probabil de la procuror o amenda administrativa avand in vedere ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.
In cel mai rau caz veti primi o amenda administrativa.
Buna ziua
In cazul unei amenzi asa cum spuneti - in cat timp aflu ceva?
Primesc ceva acasa? Sunt chemat iarasi la alte declaratii ?
Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare intentie furt ContSters376451 ContSters376451 Buna, am fost ieri la Lidl,ca de obicei, fara amaratii aia de 50 de bani in portmoneu. Respectiv, nu am putut sa-mi iau un cos. In magazin fiind cu multe ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda ca sa scap de dosar penal, resultat dintr-o intamplare nefericita mircea2014 mircea2014 Buna ziua, Va spun de la inceput ca stiu cam am gresit si am recunoscut de la inceput ca am gresit, dar ieri am avut o zi deloc buna. Pe scurt, pe ... (vezi toată discuția)
Furt din greseala din supermarket foarteaspru foarteaspru Astazi mi sa intamplat un lucru foarte jenant chiar daca nu a fost intentionat.Am fost la cumparaturi la Carrefour si printre alte produse cumparate de mine sa ... (vezi toată discuția)