avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume minor dupa decesul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume minor dupa decesul tatalui

Doresc sa schimb numele minorului in varsta de 4 ani, dupa decesul tatalui. Dupa casatorie, eu mi-am pastrat numele parintilor.La nastere, certificatul constatator al copilului a fost facut pe numele de familie al mamei, ulterior am dat o declaratie ca sunt de acord ca minorul sa poarte numele tatalui. Dar daca intre timp s-a intamplat tragedia sa-mi moara sotul, doresc ca minorul sa nu mai poarte numele tatalui decedat, ci numele mamei. Cred ca asa este cel mai bine pentru protejarea minorului, sa aiba acelasi nume ca mama.
Pot face acest lucru pe cale administrativa? Este un motiv temeinic ca minorul sa poarte numele mamei??
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:59, 2 August 2013
Puteti incerca, ce va costa ?
In primul rand condoleante. Copilul are 4 ani se identifica in prezent cu acest nume. Este arhisuficient disparitia parintelui din viata sa, de ce sa-l mai bulversati si dv cu schimarea numelui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume minor cu acordul ambilor parinti ghiocelul ghiocelul 1As vrea sa stiu daca ambii parinti sunt de acord ca numele minorului sa fie schimbat, adica sa fie trecut pe numele mamei este posibil si daca este adevarat ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au divortat, pot lua si eu numele mamei? dede23 dede23 parintii mei au divortat, iar mama si-a reluat numele dinaintea casatoriei, vreau sa stiu daca si eu pot lua numele ei. unde trebuie sa merg pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Incuviintare purtare nume dupa decesul mamei Justitiarul711 Justitiarul711 Poate un tata sa incuviinteze in fata ofiterului starii civile ca un copil recunoscut de el in urma cu 10 ani sa-i poarte numele, fara ca mama sa fie ... (vezi toată discuția)