avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modul de sancționare a unui salariat în cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modul de sancționare a unui salariat în cazul refuzului de a lucra la un program de 12/24

Ce măsuri poate dispune patronul în cazul în care un salariat refuză să intre deservici în cazul stailirii cu 24 de ore înnainte a unui program de 12/24 adică un program de 240 de ore lunar din care cel puțin 10 servicii x12 ore de noaptea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 2 August 2013
Care este programul de munca prevazut in c.i.m.?
8 ore pe zi/ 40 de ore pe săptămână
Dar mai specifică că repartizarea programului este de 8-16 ore/zi ore/noapte în funcție de cerințele clientului.
Eu am refuzat să mă prezint la servici mâine deoarece pe lângă faptul că am prestat 2 servicii în plus pe post de caz de forță majoră(s-a produs un furt în obiectiv și aptronul a dispus demiterea celo 2 agenți implicați ceea ce după mine nu este un caz de forță majoră dar trecem peste) am și o situație urgentă de rezolvat la bancă, situație ce mă putea costa foarte mult dacă nu o rezolv mâine.Am programat-o pe mâine deoarece știam că am zi liberă dar cum am fost anunțat cu 24 de ore înnainte de acecestă schimbare nu am mai avut cum să amân treaba respectivă.
In acest caz , salariatul are obligatia de a sta la serviciu numai 8 ore/zi.

Putet sesiza ITM-ul.
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deci din câte știți ar fi vreo șansă ca patronul să îmi desfcă contractul de muncă sau să refuze să mă mai primească la muncă că am refuzat să mă prezint mâine la servici Deși schimburile sunt cu 3 agenți pe schimb adică se lucrează în 2 schimburi eu doresc să lucrez 8 ore/zi în 3 schimburi nu cum vor patronii 12/24 dar cu salariul cuvenit.
Acum cu majorarea salariului minim pe economie și ținând cont că am în prezent un salar de încadrare brut de 840 voi beneficia chiar dacă nu închei un act adițional de salarul de bază mărit la 940?
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
andreimorovan, utilizator
Este posiibil asa ceva. Nimeni nu se poate substitui mentalitatii acelui angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitãti legale de actionare a unui patron de firmã de pazã în cazul în care obligã salariatii sã lucreze la un program de 12/24 andreimorovan andreimorovan Bună seara.Lucrez ca angajat pentru o firmă de pază privată și ocup funcția de agent securitate.Efectuez pe lună 240 de oreși în ture de ... (vezi toată discuția)
Servicii 24/24 ASL ASL Ce presupune munca in ture (pentru un client care cere servicii 24/24)? Ture/sporuri de noapte? spor de weekend? spor pentru zilele libere prin lege? Taxe? ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a lucra într-un program de lucru necontractual și ilegal 1984a 1984a Bună ziua Totul a început în urmă cu 4 luni și mai exact când am fost mutat de la punctul de lucru situat la aprox 30 de Km(20 de minute cu ... (vezi toată discuția)