avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autorizaþie construire locuinþã pe pajiºte !
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autorizaþie construire locuinþã pe pajiºte !

Bună seara, aş dori informaţii privind obţinerea autorizaţiei de construire locuinţă pe un teren păşune intravilan (intravilan , conforrm noului P.U.G. care a fost aprobat, cu condiţia respectarii prevederilor legale) având în vedere că O.U.G. 34 din 2013 interzice la art. 5, alin (2) scoaterea din circuitul civil al pajiştilor, cu toate că tot această ordonanţă prevede câteva excepţii pt care este permisă scoaterea din circu
itul civil , însă nici una din aceste excepţii nu este destinată construirii de locuinţă, mai ales că respectiva autorizare prevede recuperarea corespunz. a suprafeţei scoase din circuit. Este deci, permisă autorizarea construirii de locuinţă, pe teren pajişte? Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: Tpopa , utilizator 22:45, 17 August 2013
Pai, asa cum prevede si OUG 34/2013 si asa cum bine stiti si dvs., nu veti obtine autorizatia de construire a unei locuinte pe un teren avand categoria de folosinta pasune!
e adevărat, însă persoane cu funcţii , în sistem, susţin că pentru intravilan (pajişte) nu este necesară scoaterea din circuit şi se poate elibera autorizaţia, fără a-mi preciza şi textul de lege pe care se bazează....iar eu doresc să evit eventualele repercursiuni....vă mulţumesc!!!
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
Tpopa, utilizator
Art. 23 din Legea nr. 7/1996 prevede ca "scoaterea definitiva/temporara din circuitul agricol a imobilelor situate in intravilan se face prin autorizatia de construire".
Exceptia este prevazuta la art. 5 din OUG 34/2013, respectiv interzicerea scoaterii din circuitul agricol a pajistilor.
asta înseamnă că un proprietar teren fîneaţă, persoană fizică, nu poate dispune de terenul pe care l-a dobândit prin cumpărare ? El vrea să construiască o casă pe acest teren! Dar pt a construi locuinţă nu e necesară schimbarea categoriei de folosinţă din păşune în c. construcţii ? Cum se realizeaza schimbarea ? Poţi construi pe teren fâneaţă ? Urbanistul de la primărie susţine că nu poate fi schimbată destinaţia terenului conf. OUG 34 din 2013, care deocamdată nu are norme de aplicare....mulţumesc!
Nu se poate daca nu se schimba categoria de folosinta in plus exista si OUG 34.

Alte discuții în legătură

Constructie de casa pe teren intravilan, categoria faneata stefanalex stefanalex Am cumparat in 2012 un teren de 1604 mp. Acesta figureaza in acte ca teren intravilan categoria faneata. El nu a fost folosit niciodata ca faneata ci ca teren ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren din circuit agricol G.V. G.V. Buna ziua, am o intrebare, am un teren intravilan, si vreau sa construiesc pe el.La primarie mi-a spus ca nu se da autorizatie de contruire pana cand nu este ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2013 rmirela16 rmirela16 Buna seara, Daca detin un teren de 800 mp intravilan in indiviziune pe care exista o constructie si 300 mp sunt in categoria de folosinta curti constructii si ... (vezi toată discuția)