avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autorizaþie construire locuinþã pe pajiºte !
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autorizaþie construire locuinþã pe pajiºte !

Bună seara, aş dori informaţii privind obţinerea autorizaţiei de construire locuinţă pe un teren păşune intravilan (intravilan , conforrm noului P.U.G. care a fost aprobat, cu condiţia respectarii prevederilor legale) având în vedere că O.U.G. 34 din 2013 interzice la art. 5, alin (2) scoaterea din circuitul civil al pajiştilor, cu toate că tot această ordonanţă prevede câteva excepţii pt care este permisă scoaterea din circu
itul civil , însă nici una din aceste excepţii nu este destinată construirii de locuinţă, mai ales că respectiva autorizare prevede recuperarea corespunz. a suprafeţei scoase din circuit. Este deci, permisă autorizarea construirii de locuinţă, pe teren pajişte? Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: Tpopa , utilizator 22:45, 17 August 2013
Categoriile de folosinţă ale terenurilor sunt deosebite. D-voastră arătaţi că sunteţi "proprietar teren fâneaţă"(teren în care se coseşte iarba pentru fân şi se poate construi, ) iar pe de altă parte menţionaţi categoria "păşune" care se foloseşte pentru păşunatul animalelor.
Solicitaţi un certificat de urbanism de la primăria de care depindeţi şi în acest certificat vi se va arăta dacă aveţi sau nu dreptul de a construi, potrivit regimului terenului pe care îl deţineţi.
vă mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie de casa pe teren intravilan, categoria faneata stefanalex stefanalex Am cumparat in 2012 un teren de 1604 mp. Acesta figureaza in acte ca teren intravilan categoria faneata. El nu a fost folosit niciodata ca faneata ci ca teren ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren din circuit agricol G.V. G.V. Buna ziua, am o intrebare, am un teren intravilan, si vreau sa construiesc pe el.La primarie mi-a spus ca nu se da autorizatie de contruire pana cand nu este ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2013 rmirela16 rmirela16 Buna seara, Daca detin un teren de 800 mp intravilan in indiviziune pe care exista o constructie si 300 mp sunt in categoria de folosinta curti constructii si ... (vezi toată discuția)