avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... OUG 34/2013
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

OUG 34/2013

Buna seara, Daca detin un teren de 800 mp intravilan in indiviziune pe care exista o constructie si 300 mp sunt in categoria de folosinta curti constructii si restul este faneata, se mai poate construi a doua locuinta pe el? Se permite scoaterea din circuitul agrigol pentru cei 500 de mp faneata in acest caz? Terenul este in zona rezidentiala.
Cel mai recent răspuns: rmirela16 , utilizator 10:04, 2 Aprilie 2014
Buna ziua,
Scoaterea din circuitul agricol
Executarea lucrărilor de construcţii asupra unui teren este permisă numai dacă respectivul teren este încadrat în categoria de folosinţă corespunzătoare, respectiv curţi construcţii.
Procedura de autorizare a lucrărilor de construcţii pentru terenuri agricole presupune în principiu scoaterea anterioară a terenului din circuitul agricol.
Pentru terenurile situate în intravilan, incepând cu 27.07.2012, sunt aplicabile norme simplificate, fara a fi implicate prevederile Legii fondului funciar nr.18/1991 sau OUG nr.34/2013.
Obligativitatea scoaterii din circuitul agricol se stabileşte la începutul procedurii de autorizare a lucrărilor de construcţii, prin Certificatul de urbanism.
Ca urmare a modificării din 27.07.2012 a Art. 23 din Legea nr. 50/1991, scoaterea din circuitul agricol se realizează prin Autorizaţia de construire.
Noile reglementări privind scoaterea din circuitul agricol în temeiul Legii nr. 50/1991 privesc exclusiv terenurile care se află în intravilanul localităţilor. Intravilanul unei unităţi administrativ-teritoriale este reglementat prin Planul urbanistic general - PUG şi poate fi extins prin Planul urbanistic zonal - PUZ.
De regulă, pentru obţinerea unei autorizaţii de construire pentru terenuri situate iniţial în extravilan este necesară aprobarea prealabilă a unui PUZ.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
legalmgm, utilizator
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie de casa pe teren intravilan, categoria faneata stefanalex stefanalex Am cumparat in 2012 un teren de 1604 mp. Acesta figureaza in acte ca teren intravilan categoria faneata. El nu a fost folosit niciodata ca faneata ci ca teren ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)