avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor - YouTube
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor - YouTube

Buna seara!
Intentionez sa folosesc niste sectiuni din anumite clipuri amuzante cu teme sportive( ex: momente amuzante dintr-un meci de fotbal). Am observat ca multe secvente se pot gasi in mai multe clipuri, cum sunt toate cele din categoria funny, dar exista pericolul sa incalc drepturile de autor. Cum pot face sa n-am probleme atat de mari incat sa ajung in instanta ?
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
Aly07, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:48, 8 August 2013
Sa incerci sa iei legatura cu cei care le-au facut si sa ceri acordul lor... in scris, de preferat.
bobman a scris:

Sa incerci sa iei legatura cu cei care le-au facut si sa ceri acordul lor... in scris, de preferat.

De utilizarea loiala ce spuneti ? Eu zic ca ma incadrez, dar ce e precizat acolo e cam vag [ link extern ]
Daca un film consta in proportie de 90% din fragmente din alte filme nu poate fi vorba de utilizare loiala. Desi practic cam cel mai grav lucru care vi s-ar putea intampla ar fi sa va stearga canalul de YouTube.
Daca generez bani, nu pot pati ceva mai grav cum ar fi inchisoarea sau amenzi mari ?
Teoretic, puteti raspunde penal si civil daca o companie anti-piraterie observa acel canal. In practica se intampla foarte rar.

Alte discuții în legătură

Fotografii ale materialelor protejate ce drepturile de autor Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala folosirea unor fotografii, pe mine ma intereseaza snapshot-urile facute in Windows asupra unor program sau web ... (vezi toată discuția)
Programul "torch" este interzis sau nu? elena138 elena138 Buna seara! Am nevoie de muzica de pe Youtube pentru prezentari power point. Pot sa descarc muzica folosind \\"Torch\\" sau e la fel de interzis ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi youtube zizi_laura zizi_laura Am si eu o nelamurire. Anul trecut am facut un videoclip, cu secvente dintr-un film, pe o melodie (melodia nu este a mea si nici filmul, clar :P) si l-am ... (vezi toată discuția)