avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probleme ordonanta de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probleme ordonanta de plata

Este pentru prima data cand introduc o ordonanta si am cateva nelamuriri ... as dori sa ma corecteze cineva unde gresesc...
-Am trimis somatia de plata cu valoare declarata si confirmare de primire
-Mi sa intors inapoi cu mentiunea MUTAT DE LA DOMICILIU.
intrebare: POT SA INTOCMESC CEREREA DE ORDONANTA DE PLATA?
2 MI SE DA TERMEN SA PLATESC IN 10 ZILE TAXA DE TIMBRU?
3 DACA NU MI SE INTOARCE SOMATIA DE PLATA DE LA POSTA POT INTRODUCE CEREREA PREVENTIV SI DUPA SA FAC DOVADA TRIMITERII SOMATIEI?
MENTIONEZ CA AM CREANTE DE RECUPERAT DE LA MAI MULTE SOCIETATI.... am trimis somatiile de mai bine de 20 de zile, si nu am primit confirmarea de primire...nu am mai primit niciun semn... poate imi explica si mie cineva mai detaliat!!! va multumesc!
Cel mai recent răspuns: btg , utilizator 11:09, 27 August 2013
In cazul in care debitorii dvs. sunt societati comerciale, somatiile de plata trebuie transmise la sediul acestora, astfel cum apare inregistrat la Registrul Comertului. Daca debitorii nu primesc somatia din diverse motive (nu ridica scrisoarea de la posta, nu figureaza fizic la sediul indicat la Registrul Comertului) puteti introduce cererea de chemare in judecata, anexand dovada transmiterii somatiei.

Este indicat sa platiti taxa de timbru la momentul introducerii cererii de chemare in judecata si sa o anexati acesteia intrucat potrivit NCPC, taxa de timbru se anexeaza cererii, sub sanctiunea anularii.

Incercati sa aflati ce s-a intamplat cu scrisorile dvs. de la oficiul postal de unde le-ati transmis, indicand codul atribuit de posta scrisorilor dvs. Totusi termenul de 20 de zile este destul de mare chiar si pentru expedierea in provincie, tinand cont si de faptul ca scrisoarile nu raman la posta mai mult de 10 zile.


Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
Madalina Pascu, Avocat
@ Madalina_Pascu

problema este ca am peste 10 dosare de ordonanta de plata, pb este ca unii imi mai platesc si as dorii sa ii mai sperii cu judecata sa plateasca 10 X 200 = 2000 ron bani platiti numai pe taxa de timbru..... eu stiam ca primesc termen pentru indeplinirea lipsurilor.... sunteti sigura ca mi se anuleaza cererea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua,

Solicitati la Registrul Comertului, un certificat constatator. Astfel puteti sa aflati adresa societatii respective.
In cazul in care societatea are aceasi adresa, puteti introduce actiunea (respectand prevederile art. 1013-1024 din Cod de Procedura Civila), atasati pe langa actele prin care dovediti creanta pe care o aveti si o copie dupa certificatul constatator.
Taxa de timbtru pentru ordonata de plata este de 200 lei (OUG 80/2013, art.6 alin.2)
Se va anula cererea de chemare in judecata, daca nu va fi timbrata corespunzator. Trebuie sa o platiti si sa o anexati la cerere, pana la prima zi de infatisare..
da, asta stiu...dar daca o introduc fara sa timbrez... cu siguranta o sa primesc o citatie prin care mi se va cere sa timbrez pana la prima infatisare( si mi se mentioneaza data limita) RIGHT?

Alte discuții în legătură

Cerere de reexaminare la incheierea privind solutionarea cererii de ajutor public judiciar? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua, speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea: in 15 02.2013 am formulat o cerere de chemare in judecata, avand obiect obligatia de a ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru si evaluare ContSters337354 ContSters337354 am depus o cerere am evaluat si am timbrat la valoarea obiectului acererii dupa aprecierea mea 1. nu inteleg cum se poate anula o cerere in procedura de ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru maritza80 maritza80 Buna ziua. Cat costa timbrarea cererii de chemare in judecata cu privire la plata pensiei de intretinere precum si majorarea acesteia tinand cont de faptul ca ... (vezi toată discuția)