Este pentru prima data cand introduc o ordonanta si am cateva nelamuriri ... as dori sa ma corecteze cineva unde gresesc...
-Am trimis somatia de plata cu valoare declarata si confirmare de primire
-Mi sa intors inapoi cu mentiunea MUTAT DE LA DOMICILIU.
intrebare: POT SA INTOCMESC CEREREA DE ORDONANTA DE PLATA?
2 MI SE DA TERMEN SA PLATESC IN 10 ZILE TAXA DE TIMBRU?
3 DACA NU MI SE INTOARCE SOMATIA DE PLATA DE LA POSTA POT INTRODUCE CEREREA PREVENTIV SI DUPA SA FAC DOVADA TRIMITERII SOMATIEI?
MENTIONEZ CA AM CREANTE DE RECUPERAT DE LA MAI MULTE SOCIETATI.... am trimis somatiile de mai bine de 20 de zile, si nu am primit confirmarea de primire...nu am mai primit niciun semn... poate imi explica si mie cineva mai detaliat!!! va multumesc!
legally_aid, va multumesc mult pentru rapsunsul prompt! Totodata, indraznesc sa va mai intreb: daca debitul restant (propriu-zis) nu depaseste suma de 200.000 lei, insa daca acesta e cumulat cu penalitatie de intarziere, depaseste suma, oricum competenta materiala apartine judecatoriei si NU tribunalului? Va multumesc mult inca o data si va doresc sa aveti spor in tot ce faceti!
”Art. 98 - NCPC
(1) Competenta se determina dupa valoarea obiectului cererii aratata in capatul principal de cerere.
(2) Pentru stabilirea valorii, nu se vor avea in vedere accesoriile pretentiei principale, precum dobanzile, penalitatile, fructele, cheltuielile sau altele asemenea, indiferent de data scadentei, si nici prestatiile periodice ajunse la scadenta in cursul judecatii.”