avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probleme ordonanta de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probleme ordonanta de plata

Este pentru prima data cand introduc o ordonanta si am cateva nelamuriri ... as dori sa ma corecteze cineva unde gresesc...
-Am trimis somatia de plata cu valoare declarata si confirmare de primire
-Mi sa intors inapoi cu mentiunea MUTAT DE LA DOMICILIU.
intrebare: POT SA INTOCMESC CEREREA DE ORDONANTA DE PLATA?
2 MI SE DA TERMEN SA PLATESC IN 10 ZILE TAXA DE TIMBRU?
3 DACA NU MI SE INTOARCE SOMATIA DE PLATA DE LA POSTA POT INTRODUCE CEREREA PREVENTIV SI DUPA SA FAC DOVADA TRIMITERII SOMATIEI?
MENTIONEZ CA AM CREANTE DE RECUPERAT DE LA MAI MULTE SOCIETATI.... am trimis somatiile de mai bine de 20 de zile, si nu am primit confirmarea de primire...nu am mai primit niciun semn... poate imi explica si mie cineva mai detaliat!!! va multumesc!
Cel mai recent răspuns: btg , utilizator 11:09, 27 August 2013
Nu mai este asa; noul cod de procedura civila, prevede o procedura prealabila de verificare a actelor dosarului pana la primul termen de judecata; daca nu depuneti si dovada achitarii taxei de timbru odata cu actiunea, aceasta in cadrul verificarii pe procedura prealabila, nu va mai primi termen si va fi automat anulata ca netimbrata.
@ Car3men

multumesc mult....o sa timbrez
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
crysstianno a scris:

problema este ca am peste 10 dosare de ordonanta de plata, pb este ca unii imi mai platesc si as dorii sa ii mai sperii cu judecata sa plateasca 10 X 200 = 2000 ron bani platiti numai pe taxa de timbru..... eu stiam ca primesc termen pentru indeplinirea lipsurilor.... sunteti sigura ca mi se anuleaza cererea?

Complinirea lipsurilor cererii - inclusiv a timbrării - se face în faza scrisă a procesului, iar cele 10 zile acordate de către instanță pentru regularizarea cererii sunt anterioare fixării primului termen de judecată. Deci pârâții nu vor ști de existența procesului până la momentul la care se va fixa primul termen și vor fi citați, dar acest prim termen nu se fixează decât dacă cererea este ok din toate punctele de vedere.

Dacă timbrați, puteți recupera de la debitori și taxa cu titlu de cheltuieli de judecată.
Car3men a scris:

Nu mai este asa; noul cod de procedura civila, prevede o procedura prealabila de verificare a actelor dosarului pana la primul termen de judecata; daca nu depuneti si dovada achitarii taxei de timbru odata cu actiunea, aceasta in cadrul verificarii pe procedura prealabila, nu va mai primi termen si va fi automat anulata ca netimbrata.

aceeasi procedura este si la cererea de valoare redusa? va fi anulata ca netimbrata?
crysstianno a scris:

aceeasi procedura este si la cererea de valoare redusa? va fi anulata ca netimbrata?

Va fi anulată doar dacă nu se timbrează în cele 10 zile acordate de către judecător în baza art. 200 C.proc.civ.

Procedura de regularizare a cererii de chemare în judecată este una generală prevăzută de C.proc.civ., deci se aplică și în cazurile procedurilor speciale (ordonanța de plată, cerere cu valoare redusă, etc) dacă nu se prevede altfel.

În cazurile cererilor cu valoare redusă nu avem nici o prevedere derogatorie de la procedura comuna prev. de art. 200 C.proc.civ., deci aceasta este aplicabilă și în acest caz.

Alte discuții în legătură

Cerere de reexaminare la incheierea privind solutionarea cererii de ajutor public judiciar? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua, speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea: in 15 02.2013 am formulat o cerere de chemare in judecata, avand obiect obligatia de a ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru maritza80 maritza80 Buna ziua. Cat costa timbrarea cererii de chemare in judecata cu privire la plata pensiei de intretinere precum si majorarea acesteia tinand cont de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Am primit citatie dupa declinarea de competenta prin care mi se pune in vedere sa timbrez. cand trebuie sa platesc taxa de timbru? carlitosbest carlitosbest Salut. Am o cerere care a fost declinata de la Judecatorie la Tribunal iar la tribunal se constata ca cererea este insuficient timbrata ca trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)