avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probleme ordonanta de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probleme ordonanta de plata

Este pentru prima data cand introduc o ordonanta si am cateva nelamuriri ... as dori sa ma corecteze cineva unde gresesc...
-Am trimis somatia de plata cu valoare declarata si confirmare de primire
-Mi sa intors inapoi cu mentiunea MUTAT DE LA DOMICILIU.
intrebare: POT SA INTOCMESC CEREREA DE ORDONANTA DE PLATA?
2 MI SE DA TERMEN SA PLATESC IN 10 ZILE TAXA DE TIMBRU?
3 DACA NU MI SE INTOARCE SOMATIA DE PLATA DE LA POSTA POT INTRODUCE CEREREA PREVENTIV SI DUPA SA FAC DOVADA TRIMITERII SOMATIEI?
MENTIONEZ CA AM CREANTE DE RECUPERAT DE LA MAI MULTE SOCIETATI.... am trimis somatiile de mai bine de 20 de zile, si nu am primit confirmarea de primire...nu am mai primit niciun semn... poate imi explica si mie cineva mai detaliat!!! va multumesc!
Cel mai recent răspuns: btg , utilizator 11:09, 27 August 2013
Ati fi surprins probabil dar unele instante nu mai pun in vedere plata taxei de timbru ci anuleaza actiunea daca taxa nu este atasata cererii de chemare in judecata. Opinia mea este sa nu riscati.
Madalina_Pascu a scris:

Ati fi surprins probabil dar unele instante nu mai pun in vedere plata taxei de timbru ci anuleaza actiunea daca taxa nu este atasata cererii de chemare in judecata. Opinia mea este sa nu riscati.

am introdus 2 cereri de valoare redusa fara a fi timbrate si am verificat mai devreme pe portal just si am observat ca au fost inregistrate...dar o sa ascult sfatul dvs si o sa le timbrez. multumesc
Madalina_Pascu a scris:

Dacă instanța anulează cererea fără să vă pună în vedere să faceți dovada timbrajului în 10 zile de la comunicarea rezoluției respective, puteți ataca încheierea de anulare cu cerere de reexaminare a anulării. Aceasta se va judeca de către un alt complet de la aceeași instanță.

Dacă la momentul depunerii cererii de reexaminare există la dosar dovada timbrării, cererea va fi admisă și se va revenii asupra anulării cererii.

După părerea mea sunt izolate cazurile în care judecătorul să anuleze o cerere fără să pună în vedere reclamantului complinirea lipsurilor conform art. 194 - 197 C.proc.civ. Mai mult, conform OUG 80/2013 privind taxa judiciară de timbru, obligația de a stabili taxa judiciară de timbru revine completului căreia i-a fost repartizată cauza. Deci cererea nu poate fi anulată înainte ca președintele completului să stabilească această taxă și să o aducă la cunoștința reclamantului.

Referitor la faptul că cererile au fost înregistrate, acesta nu are nici un fel de relevanță deoarece toate cererile se înregistrază și abia după ce sunt repartizate unui complet se intră în procedura de regularizare în urma căreia acestea pot fi anulate pentru anumite lipsuri sau neregularități.

Cum se aplica in practica procedura prealabila a inofrmarii privind medierea, care constituie din data de 1 august 2013 conditie a judecari cererii privind ordonanta de plata (pe langa procedura prealabila a somarii debitorului)? In speranta unu raspuns prompt, multumesc anticipat tuturor celor care acorda atentie intrebarii de mai sus!
btg a scris:

Cum se aplica in practica procedura prealabila a inofrmarii privind medierea, care constituie din data de 1 august 2013 conditie a judecari cererii privind ordonanta de plata (pe langa procedura prealabila a somarii debitorului)? In speranta unu raspuns prompt, multumesc anticipat tuturor celor care acorda atentie intrebarii de mai sus!

Nu este aplicabilă prevederea cu privire la obligativitatea parcurgerii şedinţei de informare în materia ordonanţei de plată.

Alte discuții în legătură

Cerere de reexaminare la incheierea privind solutionarea cererii de ajutor public judiciar? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua, speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea: in 15 02.2013 am formulat o cerere de chemare in judecata, avand obiect obligatia de a ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru maritza80 maritza80 Buna ziua. Cat costa timbrarea cererii de chemare in judecata cu privire la plata pensiei de intretinere precum si majorarea acesteia tinand cont de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Am primit citatie dupa declinarea de competenta prin care mi se pune in vedere sa timbrez. cand trebuie sa platesc taxa de timbru? carlitosbest carlitosbest Salut. Am o cerere care a fost declinata de la Judecatorie la Tribunal iar la tribunal se constata ca cererea este insuficient timbrata ca trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)