avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorii

In ce conditii se prescrie un credit de nevoi personale fara upoteca
Cel mai recent răspuns: Alexandru Focia , Avocat 12:01, 2 August 2013
Creditul in sine nu se prescrie niciodata. Se poate prescrie dreptul bancii de a solicita rambursarea creditului. Termenul este de 3 ani si curge din momentul in care putea cere obligarea imprumutatului la plata integrala.
Se calculeaza din momentul in care se devine scadenta fiecare rata in parte.
Acest termen se poate intrerupe prin efectuarea de catre imprumutator a oricarui act de executare sau prin recunoasterea datoriei facuta de imprumutat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare girant niculaucarmen niculaucarmen speta este urmatoarea: la data de 31.05.2005, o persoana fizica a solicitat un credit nevoi personale la o Cooperativa de credit, acesta fiind rambursat pe ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)