avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salariu minim pe economie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salariu minim pe economie

Daca salariul de incadrare este de 767lei ca functionar public la o vechime de 8 ani si 7 luni de ce nu se poate majora la 800lei cu 1 iulie? Raspunsul primit de la personal in unitatea in care lucrez a fost ca nu se poate majora deoarece as ajunge cu salariul la cuantumul salariilor persoanelor cu vechime in munca mai mare decat mine deoarece ultima ordonanta nu prevede si majorarea salariilor acestora.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 3 August 2013
HG nr.23/2013:
Art. 1. -
(1) Incepand cu data de 1 februarie 2013, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 750 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore in medie pe luna in anul 2013, reprezentand 4,44 lei/ora
(2) Incepand cu data de 1 iulie 2013, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 800 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore in medie pe luna in anul 2013, reprezentand 4,74 lei/ora.

Art. 2. - Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevazut la art. 1.


Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut de lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei de catre ITM sau Inspectia Muncii.
Multumesc frumos dar ce pot face eu daca de la personal se refuza majorarea si nu sunt singura cu salariul sub 800lei?
Puteti depune o sesizare la Inspectia Muncii/ITM si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu andreeastef andreeastef buna seara,va rog frumos sa-mi spuneti cat reprezenta o ora de munca inainte de ultima majorare.multumesc (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! As dori sa-mi spuneti si mie daca la calculul salariului minim garantat trebuie luate in calcul si tichetele de masa? Unde as putea gasi ... (vezi toată discuția)
Salariul de bazã minim brut pe þarã garantat în platã în perioada iulie–decembrie este 850 lei lunar trandafir2 trandafir2 Conform http://static.anaf.ro/static/10/Vrancea/Cote-contrib-soc-2013.pdf VII. Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată - în luna ... (vezi toată discuția)