avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventia civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventia civila

ce inseamna conventia civila termeni si obligatii
Cel mai recent răspuns: Aries12 , utilizator 10:53, 24 Aprilie 2014
unde ati gasit sintagma asta. dati mai multe detalii
conventia civila la angajare ce inseamna ???
nu exista asa ceva.
Ori incheiati un contract individual de munca ori o conventie de prestari servicii.
Dumneavoastra vreti sa va angajati?
Daca da, atunci incheiati contract individual de munca, care trebuie inregistrat la REVISAL, pentru care patronul va plati contributii la stat, etc.
"Conventia civila" este rodul efortului ridicol ca prin denumire sa fie distinsa de contractul de munca, plus lenea de a mai adauga cateva cuvinte.
www.avocatnet.ro/content/for...

Contractul de prestari servicii se poate incheia numai pentru activitati ocazionale cu persoanle fizice neautorizate.
Colegul meu are dreptate in ceea ce priveste ridicolul sintagmei.
Feriti-va de sefii care se dau smecheri sa incheie astfel de ineptii cu scopul eludarii dispozitiilor legale privitoare la contributii, veti avea numai probleme.

Alte discuții în legătură

Conventiile civile in noul cod civil bryan bryan Buna ziua! Se mai pot incheia conventii civile de prestarii servicii, dupa data de 01. octombrie 2011 in baza noului Cod civil. ?? Care sunt articolele care ... (vezi toată discuția)
O persoana fizica presteaza servicii pe conventii civile roman22 roman22 O persoana fizica presteaza servicii de salarizare intr-o singura luna, fara a fi angajat. Se poate incheia o conventie civila intre institiea beneficiara si ... (vezi toată discuția)
Act civil intre parti Aries12 Aries12 Buna ziua, Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns concret in cazul meu: am atestat de formator profesional (fara a fi PFA), urmeaza sa inchei o ... (vezi toată discuția)