avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act civil intre parti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act civil intre parti

Buna ziua,
Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns concret in cazul meu: am atestat de formator profesional (fara a fi PFA), urmeaza sa inchei o forma de contract cu o scoala de arte si meserii. Activitatea mea va fi pe o durata limitata, cea a cursului de calificare (3 luni), nu va fi zilnica si va avea 6 ore pe saptamana. Beneficiarul serviciului meu va pune la dispozitie sala de curs ( dar nu si suportul de curs) si va trebui sa respect orarul stabilit de el. Intrebarea mea este daca se poate incheia in acest caz un contract civil de prestari servicii (asa cum doreste beneficiarul) si caror sarcini fiscale este supus?
Eu as prefera un contract de munca pe durata determinata, insa daca nu e agreat si de cealalta parte, ar fi bine sa stiu daca un act civil poate fi incheiat in conditii absolut legale, in situatia de fata.
Va multumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
Aries12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aries12 , utilizator 08:50, 5 Mai 2014
Puteti sa incheiati contract de drepturi de autor, cu retinerea si virararea impozitului de catre platitor (asta daca aveti carte de munca si in alta parte); daca nu sunteti angajat si in alta parte (nu va platiti sanatate, pensie etc), pe langa impozit, se va retine si vira de catre platitorul de venituri si sanatatea si CAS.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia civila criscas criscas ce inseamna conventia civila termeni si obligatii (vezi toată discuția)
Art. 52 cod fiscal ; cum se interpreteaza ? mototo mototo Sunt PFA inregistrata fiscal,neplatitoare de TVA, impunere sistem real, cod CAEN 7490 . Vreau sa inchei contracte servicii consultanta pentru consultanta ... (vezi toată discuția)
Retinere la sursa contributii sanatate 2012 enna65 enna65 Buna ziua! Am primit o decizie de impunere pentru contributia de sanatate datorata pe anul 2012 pentru venituri asimilate salariilor. Mentionez ca in anul ... (vezi toată discuția)