avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament cu destinatia de sediu social
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament cu destinatia de sediu social

Buna ziua,

Vreau sa inchiriez un apartament pentru al folosi ca sediu social pentru mai multe societati comerciale(mai exact 3 pentru ca apartamentul are 3 camere si din cate stiu pot sa fac cate unul inn fiecare camera).Eu i-am spus propietarului sa fac cate un contract de inchiriere pentru fiecare camera, pe fiecare societate in parte insa dansul nu doreste decat un singur contract pe tot apartamentul.Intreabarea mea este:
Pot sa fac contractul pe o singura societate si sa pun in el dreptul de subinchiriere putand astfel sa fac si celelalte 2 sedii in aceasi locatie utilizand acest drept?
Iar contractul principal pot sa il fac pe tot apartamentul si specific in el camera in care se v-a stabili sediul social al societatii care apare ca si chirias in contract?

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 10:00, 5 August 2013
Da, se poate. Insa, spuneti-i proprietarului sa faca 3 contracte; unul de inchiriere cu dvs, ptr.intreaga suma ce trebuie platita cu titlu de chirie, si 2 de comodat cu celelalte 2 firme. Si individualizati in fiecare contract camera respectiva.E mai comod dpdv contabil-financiar ptr dvs.
Anterior concretizarii contractului,interesati-va si asigurati-va de acordul asociatiei de proprietari referitor la schimbarea destinatiei spatiului si daca va convin eventualele conditii ce pot fi impuse de asociatia de proprietari in cazul societatilor comerciale
Buna ziua,

Problema e ca nu prea vrea sa faca nici comodat..de aceea ma gandeam sa pun dreptul asta de subinchiriere ..nu pot sa scap de asta de comodat sa ma descurc asa ca ma terorizeaza?Este un mos senil :(
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
Alexnastase, utilizator
Buna ziua,

Am vorbit deja cu administratorul.Totul este ok din punctul asta de vedere.Multumesc frumos!
Buna ziua,

Puteti sa face contractul asa cum l-ati gandit. Contract de inchieire cu proprietarul pe toata suprafata, dar sa mentinati neaparat ca aveti drept de subinchiriere, apoi cu fiecare firma in parte faceti contracte de subinchiriere.

Alte discuții în legătură

Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)
Contract chirie intre pfa si srl, proprietar persoana fizica norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -Persoana fizica P este proprietarul unui apartament A. -aceeasi persoana fizica are ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea deschiderii unui punct de lucru sau sediu secundar Gabriela1951 Gabriela1951 Buna ziua Intrebarea mea este urmatoarea: Am un SRL care are ca obiect de activitate printre altele, cod CAEN 6820, inchiriere imobile.Ca urmare, am inchiriat ... (vezi toată discuția)