avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Ordonanta de urgenta 19/2009-ref. la achizitiile ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Ordonanta de urgenta 19/2009-ref. la achizitiile publice

Buna seara,
am trei aspecte neclare:
-termenul pentru introducerea contestatiei la CNSC s-a modificat?
-depunerea contestatillor la CNSC, in contextul noilor mod. legislative aferente achizitiilor publice- constituie procedura prealabila obligatorie s-au ma pot adresa direct instantelor?
- taxa de timbru, prevazuta de OuG 19/2009, se plateste si pt. contestatia depusa la CNSC?
Va adresez aceste intrebari, deoarece nu am reusit sa gasesc M Of. in care este publicata Ordonanta.

Multumesc anticipat!
O seara buna.
Cel mai recent răspuns: Diana Gratianu , Avocat 15:45, 15 Mai 2009
Ordonanţă de urgenţă nr. 19 din 07/03/2009 (Ordonanţă de urgenţă 19/2009)
privind unele măsuri în domeniul legislaţiei referitoare la achiziţiile publice

Publicat în Monitorul Oficial nr. 156 din 12/03/2009
Cunosc nr.M Of. , dar din pacate nu am reusit sa fac rost de el in aceasta seara si maine am de depus o contestatie la CNSC.
Multumesc!
Art. 2562. - (1) Persoana vătămată poate sesiza Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sau, după caz, instanţa judecătorească competentă în vederea anulării actului şi/sau recunoaşterii dreptului pretins ori a interesului legitim, în termen de:

a) 10 zile de la data luării la cunoştinţă, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, despre un act al autorităţii contractante considerat nelegal, în cazul în care valoarea contractului care urmează să fie atribuit, estimată conform prevederilor cap. II secţiunea a 2-a, este mai mare decât pragurile valorice prevăzute la art. 55 alin. (2);

b) 5 zile de la data luării la cunoştinţă, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, de un act al autorităţii contractante considerat nelegal, în cazul în care valoarea contractului care urmează să fie atribuit, estimată conform prevederilor cap. II secţiunea a 2-a, este egală sau mai mică decât pragurile valorice prevăzute la art. 55 alin. (2).

(2) În cazul în care cererea prevăzută la alin. (1) priveşte conţinutul documentaţiei de atribuire, publicată în SEAP în condiţiile art. 75 alin. (5), art. 89 alin. (4) şi art. 127 alin. (2), data luării la cunoştinţă este data publicării documentaţiei de atribuire.

(3) Partea nu se poate adresa, pentru soluţionarea aceleiaşi cereri, concomitent Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi instanţei judecătoreşti competente. În caz contrar, se prezumă renunţarea la calea administrativ-jurisdicţională, partea având obligaţia de a notifica Consiliului introducerea cererii la instanţa judecătorească competentă.”

Buna
Daca depui contestatie la CNSC nu se plateste taxa de timbru , aceste taxe de timbru se platesc numai daca depui la instanta de judecata, aceasta taxa este de 2% pentru atribuirea unui contract si 2.000 daca ceri repararea , anularea unui act emis de autoritaea contractanta.
Termenul de depunere contestatie este de 5 zile pentru contractele de o valoare mai mica de 5.000.000 lei.
Nu uita ca daca depui contastatie la CNSC in termen de 24 ore trebuie sa transmiti si la autoritea contractoare contestatia si documentele atasate pentru stiinta. Netransmiterea contestatiei la Autoritatea contractanta duce la anularea contestatiei.

Multumesc!, pentru raspunsurile acordate.
O zi buna

Alte discuții în legătură

Modificare caiet de sarcini ibitza78 ibitza78 Buna ziua! am urmatoarea speta: se publica pe SEAP documentatia de atribuire pentru o procedura de licitatie deschisa. Ulterior se primesc solicitari de ... (vezi toată discuția)
Contestatie cerere de oferte anulata Elleny Elleny Buna seara! Stie cineva daca se pot depune contestatiie privind anularea unei proceduri de cerere de oferte, si daca da care este termenul de depunere a ... (vezi toată discuția)
Contestatie depusa de ofertant sarm07opr sarm07opr Daca un ofertant depune contestatie la autoritatea contractanta, in termen de o zi lucratoare trebuiesc instiintati toti ceilalti participanti la ... (vezi toată discuția)