avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arãtarea faptelor penale, sãvârºite de un magistrat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arãtarea faptelor penale, sãvârºite de un magistrat

Este legală prezentarea de către mine unui post de tv., a faptelor penale, săvârşite de un magistrat impotriva căruia am depus plangere penală şi, prezentarea inscrisurilor realizate de acelasi magistrat, în vederea eliminării posibilităţii de a se ascunde adevărul de către organul de anchetă?
Mi se poate aduce o acuzaţie de către acest magistrat? Care este aceea?
Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 08:20, 6 August 2013
In cazul in care se vor dovedi ca fiind neintemeiate acuzatiile dvs., puteti fi acuzat de calomnie (art.206 C.p)
Proba veritatii inlatura caracterul infractional al faptei, in orice caz jurnalistii nu sunt niste imbecili si pot decide singuri ce dau si ce nu dau pe post, asumandu-si raspunderea pentru ce dau pe post. In acest caz ati fi doar informatorul (sursa) jurnalistilor, nu autorul calomniei, cel putin daca nu ati falsificat documentele respective. Jurnalistii au datoria de a verifica informatiile prezentate de dvs. inainte de a le da pe post si banuiesc ca au bani de avocat in caz ca se va ajunge la judecata pe tema asta (altfel n-ar mai da pe post informatii pentru care ar putea fi acuzati de calomnie).
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
tgeorgescu, utilizator
Mulţumesc, mulţumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie? veredit veredit Seful ( fostul ) meu m-a acuzat in public de furt fara sa aiba in mod evident nici o dovada ( pe baza faptului ca trec printr-o perioada destul de dificila ... (vezi toată discuția)
Acuze pe facebook al3xn01 al3xn01 buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)
Insulta sau calomnie fara specificare nume persoana? adrianpaul169 adrianpaul169 Buna ziua;va rog sa imi spuneti daca cineva foloseste intr-un articol cuvinte neplacute la adresa unor persoane dintr-un grup,fara a preciza numele lor sau al ... (vezi toată discuția)