avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ajutor- bilet la ordin in alb-avalizat- e nul?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ajutor- bilet la ordin in alb-avalizat- e nul?

Bilet la ordin in alb

Va rog sa ma ajutati cu materiale sau opinii in legatura cu urmatoarea speta.

Administrator fiind la o societate am avalizat un BO in alb la suma si la data (pot ptoba acest fapt prin cele inscrise in contractul de credit) pentru o linie de credit. Ulterior, din ratiuni personale am cedat societatea cuiva. La momentul la care am decis sa ies din societate m-am prezentat cu noul administrator la banca, i-am anuntat de intentia mea, intrebandu-i daca va fi posibil ca BO avalizat de mine sa poata fi inlocuit cu unul semnat si avalizat de noul asociat si administrator. Directorul bancii m-a asigurat verbal ca dupa ce vor iesi actele de la registrul comertului acest lucru se va intampla, insa ulterior, chiar daca atat eu cat si noul administrator am solicitat in scris inlocuirea BO banca a refuzat pe motiv ca "trebuia sa-i instiintez inainte de modificarea survenita"
Din diverse motive, la scadenta liniei de credit banaca nua mai vrut sa prelungeasca linia de credit si a introdus BO la plata, acesta a fost refuzat si s-au indreptat impotriva mea ca avalist.
Am facut opozitie cambiala invocand nulitatea BO avand in vedere ca acesta a fost in alb la suma si in plus am invocat si faptul ca BO fiind la vedere (fara scadenta) trebuia prezentat la plata in termen de 1 an de la emitere si cum acest fapt nu s-a efectuat, posesorul este decazut din drepturi.
Prima instanta mi-a respins actiunea. As avea nevoie de ajutorul vostru.
Cu multumiri.

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin in alb mma mma Buna ziua, ma gasesc intr-o situatie neplacuta si va solicit ajutorul. Mi-ati putea raspunde, va rog, la problema pe care o prezint mai jos: societatea la ... (vezi toată discuția)
Bo fara acoperire paul_anita paul_anita am semnat in favoarea bancii pentru obtinerea unui credit 1 BO in alb ca avalist. La scadenta creditului nu am avut banii in cont. Ce va face banca pentru a ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)