Am mostenit o casa care a apartinut bunicului meu. Bunicul meu a avut un fiu ( tatal meu) . Ambii sunt decedati. Bunicul meu a mai avut si o concubina care poseda un act de uzufruct viager datat din 1995. Fratele si mama mea au renuntat la mostenire in favoarea mea si succesiunea este acum pe numele meu. M-ar interesa:
1. Odata ce au semnat declaratiile de renuntare ( acum aproximativ 15 zile) si s-a incheiat succesiune se mai poate revoca ceva?
2. Concubina bunicului meu sustine ca poate ataca aceasta succesiune este adevarat?
Revocarea renuntarii la mostenire se poate face atata timp cat termenul de optiune succesorala nu a fost depasit ( 1 an).
Concubina bunicului dvs. nu poate ataca succesiunea astfel dezbatuta neavand calitate in acest sens. Insa va trebui sa ii respectati dreptul acesteia de uzufruct viager asupra casei.
daca dumneai are drept de posesie ce proprietar mai sunt eu? Eu daca vreau sa duc un dulap in casa aceea am voie? Si daca vreau sa aduc imbunatatiri( sa schimb acoperisul) am nevoie de acordul dumneai? Si totodata ca sa nu am probleme cui sa ma ma adresez pt obtinerea actelor necesare pt autorizarea lucrarilor de imbunatatire?