avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat de 2 ori pentru aceeasi fapta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat de 2 ori pentru aceeasi fapta

in luna mai 2012 mi sa suspendat permisul pentru neacordare de prioritate,pt 30 zile,dupa expirarea celor 30 zile am mers la politie si am ridicat permisul,apoi in octombrie,acelasi an am facut contestatie impotriva acelui pv,in speranta ca nu voi plati amenda,dar in februarie 2013 am pierdut pe motiv de tardivitate,acum politia mi-a trim acasa o instiintare ca tre sa predau permisul,ma ajuta cineva sa-mi spuna daca se procedeaza legal?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:30, 6 August 2013
Mergeti la politie si clarificati lucrurile, daca nu le clarificati verbal depuneti o adresa (pe care sa o aveti pregatita, sa nu faceti 2 drumuri) prin care solicitati temeiul legal in baza caruia vi se cere predarea permisului si in care prezentati si faptul ca ati efectuat perioada de suspendare dispusa in procesul verbal de contraventie. Nu le predati permisul ptr ca ramaneti fara el pana la clarificarea lucrurilor, cereti nr de inregistrare pe adresa respectiva si circulati cu ea la dvs., daca va opreste in trafic si va spune ca aveti permisul suspendat prezentati adresa in cauza.

Politia nu are de ce sa mai suspende permisul inca o data pentru ca ati efectuat deja perioada de suspendare.
eu am facut o cerere imi care sa-mi spuna temeiul legal si ei au raspuns asa;conform art118,(2) OG2002 se dispune suspendarerea permisului pe 30zile.
Art. 118 alin. (2) nu are nicio legatura cu suspendarea permisului de conducere.
Poate este vorba de alin. (4)!

Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin.(1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Avand in vedere ca perioada de suspendare a fost efectuata iar dovada o reprezinta operarea restituirii permisului in baza de date a politiei, in registrul de eliberare a permiselor, faptul ca v-a fost eliberat permisul in schimbul dovezii cu drept de circulatie, nu aveti de ce sa mai efectuati inca o data perioada de suspendare!

Pentru lamurirea situatiei solicitati o audienta la comandant si poate este mai "luminat" decat subalternul care a intocmit adresa respectiva.

in cursul zilei de azi am mers la comandantul politiei explicandui ca,art 118alin(2).nu se poate pune in aplicare in situatia mea deoarece eu plangerea o am inregistrata in luna octombrie 2012,iar perioada mea de suspendare a fost de pe 30.05.2012 pana la 28.06.2012 inregistrata in calc politiei, deci fiind ilogic sa ma incadrez eu la acest art,la care d,lui a replicat ca nu stiu eu legea.credeti ca ar trebui sa ma adresez instantei de contencios?
Probabil tot in instanta trebuie rezolvata problema. Inseamna ca nici comandantul nu este prea luminat.:hm: Nu stiu daca se poate incadra la abuz in serviciu. Este ilogic sa mai faci o perioada de suspendare din moment ce perioada de suspendare a fost efectuata. Se poate intelege ca daca ataci procesul verbal dupa un an de la efectuarea unei suspendarii s in mod normal se va respinge plangerea atunci ai toate sansele sa mai faci o suspendare!!

Solicitati ajutorul unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda TEIOSANUADI TEIOSANUADI buna seara...am si eu o intrebare...mi sa retinut permisu .aveam..0,17 la fiola..si mi sa intocmit proces verbal..in care mia dat 18 milioane amenda si ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto leona777 leona777 buna ziua, imi spuneti va rog in baza carei legi si art. se retine pe 2 luni permisul auto daca voi pierde procesul cu IPJ, si daca mie initial mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)