avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere si revocare concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere si revocare concediere

Buna ziua,

Vineri am primit o decizie de concediere, in care era mentionat ca incepand cu data de postul a fost desfiintat, voi avea prezviz 20 zile, la sf. voi beneficia de drepturile salariale si la 30 zile de la incheierea contractului de munca de salarii compensatorii in valoare de...
Am semnat decizia, urma sa efectuez preavizul si sa intru in somaj.
Astazi am primit o decizie de revocare a deciziei de concediere, ei spun ca a fost o decizie eronata.
Ce parerea aveti despre acest lucru, eu nu vreau sa o mai semnea, probabil dupa o luna, doua ma da iar afara si fara salarii compensatorii...
Va rog sa imi comunicati cum ar trebuie sa procedez???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:05, 30 August 2013
1. Revocarea decizie de concediere este permisa .. ea putand interveni chiar si dupa sesizarea instantei cu solutionarea contestatiei impotriva deciziei de concediere. Dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei de mentinere a deciziei de concediere nu se mai poate revoca intrucat s-ar incalca principiul autoritatii de lucru judecat.

2. Revocarea deciziei are ca efect anularea deciziei de concediere si repunerea partlor in situatia anterioara .... in acest caz, nu se impune incheierea unui nou c.i.m. pentru a se emite a doua decizie de concediere.

3. Asadar, angajatorul a procedat legal la revocarea primei decizii de concediere constatand nelegalitatea acesteia .
Dar eu daca nu vreau sa mai semnez, am semnat prima decizie de concediere si vreau sa plec, sunt in preaviz si sa intru in somaj, dar ei iinsista sa raman, au zis ca imi trimit decizia de revocare prin posta cu semnatura de primire, ce se poate intampla mai departe?
Daca va comunica decizia de revocare, inseamna ca decizia de concediere este anulata.
si eu daca nu o mai semnez? se indeplineste tremenul de 2 septembrie, eu nu am semnat decizia de revocare si nici la domiciliu nu m-au gasit acasa ca sa o semnez ca am primit-o, ultima zi e pe 2, de pe 3 eu nu mai ma duc, dar ei nu vor sa imi dea decizia de incetare a contractului?
În condiţiile în care decizia de revocare a fost emisă înainte ca măsura concedierii să îşi producă efectele se poate susţine că decizia de revocare are valoare juridică.
Emiterea deciziei de revicare are ca efect anularea deciziei de concediere si , implicat , faptul ca dvs ramaneti in continuare angajat.

Cred ca motivul refuzului eliberarii deciziei de concediere este chiar decizia de revocare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt in preaviz de concediere, in conformitate cu ... Ge0rgeB Ge0rgeB Bună ziua! Sunt in preaviz de concediere, in conformitate cu prevederile art 65 alin (1). Angajatorul, dupa ce a aflat ca am gasit alt post de munca, care ... (vezi toată discuția)
Revocarea unei concedieri implica un nou contract de munca? tusu tusu Buna seara, se da urmatoarea situatie: angajat concediat disciplinar. dupa cateva zile, angajatorul emite o revocare a deciziei de concediere, dandu-si ... (vezi toată discuția)
Se poate anula decizia de concediere? curioasabela curioasabela Buna ziua, Decizia de concediere ca urmare a desfiintarii postului ocupat, se poate anula in cazul in care apare un post vacant in companie( dupa 17 zile de ... (vezi toată discuția)