avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere drepturi parintesti

situatie: tatal copilului a fost diagnosticat cu cancer; la cateva zile am avut confirmarea sarcinii. nu eram casatorita cu tatal copilului, fusese diagnosticat <cancer, cu speranta de viata 1 an>, mi-a cerut <sa avortez, nu doreste copil, sunt egoista si inconstienta, am facut-o special, vreau sa intru in viata lui cu forta, razboi vreau, razboi voi avea, sa il dau in judecata ca sa aibe copilul nedorit si el un tata pe o hotarare judecatoreasca, si nici nu e asa de bogat pe cat credeam eu, etc...>.Evident, desi eram in somaj, am pastrat copilul, tatal ESTE inexistent dar foarte activ in <pe facebook, tenerife, santorini, unde s-a dus cu iubirea vietii, singura care il ajuta sa invinga boala>, <fii onorabila si respectat-ti cuvantul de a creste singura acest copil, pentru tine am murit, boala mea te va ajuta, respecta dorinta unui om foarte bolnav si nu ma mai deranja....> in tot acest interval de 1 an de zile n-a dat nici un semn de viata, nu a intrebat nici macar ce copil are (baiat sau fata, daca s-a nascut sanatos, absolut nimic), a refuzat sa imi dea si un istoric medical al familiei lui pentru recoltare celule stem la nastere) dar e activ pe forumuri de bikeri sa iasa cu baietii la < o cursa> ....
intrebare: nu i-am cerut nimic absolut (dpdv legal) doar i-am batut obrazul si atat.....
dpdv legal il pot soma sa semneze un document prin care declara ca nu are nici o legatura, obligatie sau responsabilitate fata de acest copil, nu are si nu va avea nici un drept asupra lui, in prezent si viitor?
multumesc
e trecut pe certificatul de nastere?
nu
Daca nu e trecut in certificatul de nastere al copilului, atunci: pa, ura si la gara!

Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
leuca_luminita, utilizator
si daca peste 1-2 ani se va trezi ca e frumos sa fie <tatic> si a vrea sa il viziteze sau altceva??
rafaela2006 a scris:

dpdv legal il pot soma sa semneze un document prin care declara ca nu are nici o legatura, obligatie sau responsabilitate fata de acest copil, nu are si nu va avea nici un drept asupra lui, in prezent si viitor?
multumesc



Art. 437 Noul Cod civil:
"(1) In actiunile privitoare la filiatie nu se poate renunta la drept..."


Cred a ca legea este foarte clara in aceasta situatie!

Restul consecintelor... cred ca ti le-ai asumat! Asa ca nu-ti mai face probleme... ce va fi.. va fi!

Alte discuții în legătură

Copil nerecunoscut UtilizatorNou85 UtilizatorNou85 Am o minune de fetita de 9 luni, in urma unei relatii de scurta durata care nu a functionat - o relatie neformalizata. Mi-am dorit foarte mult un copil si ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie, dupa 4 ani, pentru un copil nascut in afara casatoriei adi_2010 adi_2010 Care ar putea fi motivele intemeiate pentru schimbarea numelui de familie al unui copil de 4 ani, nascut in afara casatoriei? Tatal biologic, care inca nu e ... (vezi toată discuția)
Buna Baubau1 Baubau1 Buna ziua sunt căsătorit de 10 ani cu soția mea avem împreună o fetiță de 3 ani si acum este însărcinată cu alt bărbat noi ne-am hotarat sa mergem ... (vezi toată discuția)