avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil nerecunoscut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil nerecunoscut

Am o minune de fetita de 9 luni, in urma unei relatii de scurta durata care nu a functionat - o relatie neformalizata. Mi-am dorit foarte mult un copil si mi-am asumat sarcina si cresterea ei singura, inca de cand am aflat vestea cea buna.
Nu am dorit complicatii si nici sa fie copilul o povara pentru tatal care evident nu si-a dorit-o, asa ca am lasat spatiu pe certificatul de nastere. Am sperat totusi ca vazand-o in poze, tatal va dori sa o cunoasca si sa se implice in viata ei, insa el sustine ca nu va face acest lucru daca noi doi nu avem o relatie traditionala. Eu nu imi doresc insa acest lucru, nu ne potrivim si nu cred ca trebuie sa fortam ceva.
Nici nu as vrea totusi sa o privez de un ajutor financiar. Ne descurcam singure, insa orice venit suplimentar este binevenit pentru cresterea si educatia ei.
Exista o varianta in care el ar putea plati o pensie alimentara, fara a fi trecut pe certificatul de nastere? Nu as vrea sa umblu dupa procuri si semnaturi de fiecare data cand plecam intr-o vacanta sau este nevoie de aprobarea tatalui - mai ales ca nici el nu isi doreste sa se implice.
Eu i-am trimis la fiecare zi de nastere (1 luna, 2 luni, etc) filmulete si fotografii cu fetita insa tot ce spune este sa vin eu singura la el sa vorbim - nu imi doresc acest lucru. Vreau doar sa fac ce este mai bine pentru ea, fara insa a ma implica cu el. Orice sfat ar fi apreciat! Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:36, 17 Iulie 2020
Sfatul meu este sa nu va complicati daca va permiteti financiar sa-i asigurati un trai decent. Sau cel putin nu acum...
O sa trebuiesca chemat in instanta pentru tagada parintesca ( adica sa fie obligat sa recunoasca copilul daca de buna voie nu doreste) si apoi solicita pensie de intretinere ( alimentara) pentru ea ( aceasta o sa fie in cuantum de max. 1/4 din veniturile sale nete).
Dupa toate astea o sa aveti nevoie de acordul dumnealui, procura, pentru multe ( ce pot fi obtinnute si prin instanta daca nu doreste...), poate solicita program de vizita... si nu cred ca merita deranjul acum.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ionut, ati vrut sa spuneti "pentru recunoasterea paternitatii", nu pt tagada paternitatii
Corect, m-am grabit si...
Multumesc!
Multumesc frumos pentru raspuns. Asa ma gandeam si eu, dar parca ajuta cand primesc o confirmare obiectiva, din exterior, ca e ok sa continui asa. Am temerile mele ca se va trezi intr-o zi si va pretinde ca l-am impiedicat eu sa se implice, dar pentru asta voi cauta sfat si de la un psiholog, sa ma aisgur ca abordez problema intr-o maniera cat mai sanatoasa pentru fetita...
Cantariti avantajele ( primiti o suma de bani...) si dezavantajele ( o sa aveti nevoie de acordul dumnealui la un moment dat, poate chiar o sa doreasca in timp ca domiciliul micutei sa fie la dumnealui si dvs. sa platiti penstie...) acestei decizii, luati in calcul si latura emotionala ( cand este ok fiica dvs. sa afle ca are un tata ce nu o recunoaste...) si decideti apoi cum este mai bine...
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2020
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)
Copilul meu are 7 anisori si in locul numelui tatalui inca are liniuta :( claudzik86 claudzik86 Sunt Claudia,25ani din Iasi,mama unei fetite de aproape 7 anisori.un copil minunat care imi face zilele frumoase.de cand a aparut pe lume am fost ajutate de ... (vezi toată discuția)
Declararea tatalui copilului dupa divort miu_roxana85 miu_roxana85 Situatia mea este urmatoarea:insarcinata in 4 luni,divortata de o luna.Tatal nu s-a aratat intresat de sarcina,copil si nu s-a aratat dispus sa se implice sau ... (vezi toată discuția)