avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns: ce sanse am sa obtin o pensie alimentara de la tatal copilului meu, daca nu am fost niciodata casatorita cu el si nici copilul nu este pe numele tatalui ( insa tatal recunoaste ca este copilul lui ). Oare am sanse sa castig daca il dau in judecata ? va multumesc frumos anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:32, 28 Februarie 2014
Nu conteaza numele copilului si nici daca tatal il recunoaste din gura, l-a recunoscut ? E trecut ca tata in certificatul de nastere al copilului ? daca nu l-a recunoscut, o poate face de buna voie sau va trebui sa actionati in instanta pt stabilirea paternitatii.
Pensie veti obtine sigur, insa se poate ca doar pe hartie daca tatal nu are venituri si nici bunuri.
Nu va puteti intelege amiabil sa plateasca ?
Ce varsta are copilul si ce relatie cu tata ?
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
tatal nu apare in certificatul de nastere, insa are venituri, cam 1.200 lei /luna. Copilul are acum 1 an jumate si pe tata nu prea il intereseaza soarta lui.
Daca nu va intelegeti sa il recunoasca sau macar sa plateasca o pensie de bunavoie, va trebui sa actionati in instanta sa cereti stabilirea paternitatii si pensie de la data introducerii cererii.
Odata cu stabilirea paternitatii, veti avea apoi de stabilit si felul in care veti exercita autoritatea parinteasca, unde va fi locuinta copilului..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil de 15 ani fara tata in certificatul de nastere - pensie de intretinere/dr. de mostenire olden olden Ma intereseaza ce drepturi are copilul in urma fiecarei variante de recunoastere (pensie alimentara, mostenire) (certificat de nastere deja intocmit dar cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara jovana jovana Buna ziua, va rog sa ma ajutati referitor la o situatie: o tanara in jur de 25ani, care nu lucreaza, are un copil in varsta de 4ani; tatal copilului nu a vrut ... (vezi toată discuția)
Testul de paternitate AndreeaDaria AndreeaDaria Buna! Am si eu o nelamurire si va rog respectuos sa ma scoateti din ceata, ca sa zic asa. M-am oferit sa botez un bebe care s-a nascut acum 3 saptamani, am ... (vezi toată discuția)