avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil de 15 ani fara tata in certificatul de nastere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil de 15 ani fara tata in certificatul de nastere - pensie de intretinere/dr. de mostenire

Ma intereseaza ce drepturi are copilul in urma fiecarei variante de recunoastere (pensie alimentara, mostenire) (certificat de nastere deja intocmit dar cu liniuta in dreptul tatalui):

1) cu proces de paternitate
2) de buna voie prin declaratie notariala dar fara completare nume in certificat
3) de buna voie prin declaratie la starea civila cu completare nume tata in certificatul de nastere.

Ma intereseaza doar sa am ceva la mana in cazul in care tatal va uita pe viitor de noi si as vrea sa-i ramana copilului ceva de pe urma sa.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:08, 2 Noiembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Indiferent de varianta, in cazul in care fiul dvs este recunoscut, are aceleasi drepturi ca si cind acest drept l-a castigat la nastere, daca doar asta va intereseaza ( are drept de mostenire, pensie - daca are ce).
avocatii local imi spun ca nu mai pot face nimic pana la 2 ani , deci pot sa deschid proces in stabilirea paternitate ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2014
olden, utilizator

N-as vrea sa intru in disputa de idei cu ,,avocatii locali", am destule pe cap, dar va sugerez sa accesati link-ul de mai jos

[ link extern ]
Daca vreti sa nu ii apara numele cata tata in certificat, sa il recunoasca prin testament si astfel va mosteni, dar il va avea ca tata in certificat dupa ce tatal decedeaza.
Pe parcurs va poate plati sume de bani (ca si pana acum probabil) pt intretinerea copilului si doar daca uita, sa il actionati in judecata pt stabilirea paternitatii.
Daca il recunoaste prin declaratie fie la notar sau la starea civila, il va avea ca tata in certificat, insa numele copilului nu se schimba decat daca vreti ( ajungeti in instanta pt incuviintare nume).
Doar daca nu il recunoaste de bunavoie, il actionati in instanta pt stabilirea paternitatii.
Incercati sa il convingeti sa il recunoasca de acum ca lucrurile sa fie clare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati recunoastere paternitate/drepturi aferente dupa caz geo_m_14 geo_m_14 Ma intereseaza ce drepturi are copilul in urma fiecarei variante de recunoastere (pensie alimentara, mostenire) (certificat de nastere deja intocmit dar cu ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului carmesita carmesita Buna seara, ma numesc carmen si am o curiozitate. Se poate recunoaste un copil fata prezenta si consimtamantul tatalui de recunoastere? (vezi toată discuția)
Ce drepturi are concubinul în privința minorului dacă nu apare în certificatul de naștere? anila1998 anila1998 salut, aș dori să aflu ce drepturi are tatal copilului in cazul in care... pe parcursu sarcinii nu afost alaturi... copilul nu poartă numele lui si nu ... (vezi toată discuția)