Sa il dea in judecata. Sa solicite instantei si cheltuieli de judecata.
Plata testului de paternitate se va include in acestea si vor fi platite de parat, in cazul in care se admite actiunea ( banuiesc ca e copilul lui, deci se va admite).
Daca nu isi permite un avocat, sa faca o cerere la decanul baroului, i se da de la barou formularele de completat, sa i se acorde un avocat care sa o asiste gratuit.
Succes si felicitari pt omenie!
Din pacate stabilirea paternitatii presupune costuri ridicate , iar acestea sunt in sarcina initiala a reclamantei, chiar daca ulteruior se admite actiunea si paratul va fi obligat la plata chletuielilor de judecata.
In ceea ce priveste penisia de intretinere, cata vreme in actul de nastere nu avem un tatic, nu se poate , se poate insa in cadrul aceleiasi actiuni de stabilire paternitate sa fie alaturat si un capat de cerere privind plata pensiei de intretinere cu consecinta in primul rand a stabilirii tatalui si obligarea acestuia la plata pensiei de intretinere in favoarea minorului.
In conformitate cu actualele dispozitii normative , actiunea in vedere stabilirii filiatiei fata de tata a unui copil din afara casatoriei e una imprescriptibila (iata un avantaj pentru dumneavoastra, in vederea promovarii oricand a unei asemenea actiuni , cu precadere daca nu exista posibilitati materiale , insa plata pensiei de intretinere va fi avuta in vedere de la data introducerii actiunii ).
Expertiza medico-legala ,cu privire la testarea ADN nu e un mijloc de proba ( prezumtia legala de conceptia - intre a 300-a zi si a 180 a zi inainte de nastere, declaratiile de martori , interogatoriul, inscrisurile pot constitui materialul probator ).
Asa incat, daca acesta nu se prezinta la proces , in vederea testarii , instanta de judecata va aprecia aceasta atitudine in detrimentul paratului.
Competenta, in vederea stabilirii legaturii de sange intre copil si tata e judecatoria in a carei raza teritoriala se regaseste domiciliul paratului .
Pensia de intretinere va fi raportata la veniturile realizate de catre tata .(in acest sens , faceti demersuri din timp , intrucat , in cazul minorilor, instanta de judecata dispune poprirea din oficiu a veniturilor).
Succes.
Multumesc mult ! pai si...pentru ce il da in judecata initial? pentru a-si recunoaste copilul? care e primul pas?
Acesta e primul pas.Celelalte consecinte (pensia de intretinere, dreptul la succesiune ) sunt depedente de acesta.
;)