avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... testul de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

testul de paternitate

Buna!
Am si eu o nelamurire si va rog respectuos sa ma scoateti din ceata, ca sa zic asa. M-am oferit sa botez un bebe care s-a nascut acum 3 saptamani, am cunoscut-o pe mamica lui intamplator la o inmormantare si am ramas impresionata de situatia ei....18 ani,ramasa insarcinata fara voie,fara sa-si dea seama, cu un baiat de prin satul ei de aceeasi varsta ....fff saraca...tatal nu doreste copilul,nici nu vrea sa auda de el...parintii ei nu voiau sa o primeasca cu bebe acasa ,o sfatuiau sa-l abandoneze in spital...etc......am contribuit "benefic" ca sa zic asa...au accepat parintii nepotul,au primit-o cu el acasa....intr-un final copilul a ramas la sanul mamei asa cum este si normal. Dar tatal tot nu vrea sa auda de bebe si nu l-a recunoscut la nastere . Mama copilului vrea sa-l dea in judecata pentru pensia alimentara . Acum vine si intrebarea ...cine plateste testul de paternitate? reamintesc ca mama este f saraca , n-are nici hrana necesara ei pt a alapta d`apai cateva milioane pt test...
Astept raspuns
Multumes anticipat
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 19:14, 9 Aprilie 2010
Sa il dea in judecata. Sa solicite instantei si cheltuieli de judecata.
Plata testului de paternitate se va include in acestea si vor fi platite de parat, in cazul in care se admite actiunea ( banuiesc ca e copilul lui, deci se va admite).
Daca nu isi permite un avocat, sa faca o cerere la decanul baroului, i se da de la barou formularele de completat, sa i se acorde un avocat care sa o asiste gratuit.
Succes si felicitari pt omenie!
Din pacate stabilirea paternitatii presupune costuri ridicate , iar acestea sunt in sarcina initiala a reclamantei, chiar daca ulteruior se admite actiunea si paratul va fi obligat la plata chletuielilor de judecata.
In ceea ce priveste penisia de intretinere, cata vreme in actul de nastere nu avem un tatic, nu se poate , se poate insa in cadrul aceleiasi actiuni de stabilire paternitate sa fie alaturat si un capat de cerere privind plata pensiei de intretinere cu consecinta in primul rand a stabilirii tatalui si obligarea acestuia la plata pensiei de intretinere in favoarea minorului.
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In conformitate cu actualele dispozitii normative , actiunea in vedere stabilirii filiatiei fata de tata a unui copil din afara casatoriei e una imprescriptibila (iata un avantaj pentru dumneavoastra, in vederea promovarii oricand a unei asemenea actiuni , cu precadere daca nu exista posibilitati materiale , insa plata pensiei de intretinere va fi avuta in vedere de la data introducerii actiunii ).

Expertiza medico-legala ,cu privire la testarea ADN nu e un mijloc de proba ( prezumtia legala de conceptia - intre a 300-a zi si a 180 a zi inainte de nastere, declaratiile de martori , interogatoriul, inscrisurile pot constitui materialul probator ).

Asa incat, daca acesta nu se prezinta la proces , in vederea testarii , instanta de judecata va aprecia aceasta atitudine in detrimentul paratului.
Competenta, in vederea stabilirii legaturii de sange intre copil si tata e judecatoria in a carei raza teritoriala se regaseste domiciliul paratului .

Pensia de intretinere va fi raportata la veniturile realizate de catre tata .(in acest sens , faceti demersuri din timp , intrucat , in cazul minorilor, instanta de judecata dispune poprirea din oficiu a veniturilor).


Succes.
Multumesc mult ! pai si...pentru ce il da in judecata initial? pentru a-si recunoaste copilul? care e primul pas?
Acesta e primul pas.Celelalte consecinte (pensia de intretinere, dreptul la succesiune ) sunt depedente de acesta.
;)

Alte discuții în legătură

Pensie de inretinere! ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o mica nelamurire la care caut un raspuns favorabil. Vreau sa va intreb daca se acorda pensie de intretinere unui copil care nu a fost ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate veron55 veron55 o persoana te poate obliga sa faci un test de paternitate inpotriva vointei tale? (vezi toată discuția)
Paternitate prin test adn pana la varsta de un an costingh costingh buna ziua. va rog sa imi spuneti daca la intentarea unui proces de stabilire a paternitatii ( pana la implinirea varstei de un an al copilului ), ... (vezi toată discuția)