avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate copil

buna, am o mare nelamurire legata de recunoasterea paternitatii fiicei mele, in varsta de 10 luni. tatal nu a recunoscut fata, iar acum am vorbit cu o avocata, care a luat legatura cu el. dl. afirma ca e de acord cu recunoasterea fetitei, dc i se face testul adn. avocata spune ca nu se mai poate face recunoasterea paternitatii pe cale amiabila, decat prin proces. e adevarat ca doar asa se mai poate face recunoasterea paternitatii?
Cel mai recent răspuns: cris_13 , utilizator 21:13, 4 Februarie 2013
Tatal merge si o recunoaste la starea civila, nu aveti nevoie de avocat.
Faceti test ADN sau mai ieftine- serologic, HLA daca tatal e dispus sa plateasca.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
se poate solicita testul ADN sau celalat test fara incuvintarea instantei? nu e necesar sa si dea acordul? pt ca avocata asa afirma, ca instanta trebuie sa si dea acordul, deoarece bebe are deja certificat de nastere emis, si pt al modifica e necesar sa introduca actiunea in instanta.
Testele le faceti dvs in particular. Dupa ce tatal are sigurata ca el e tatal, mergeti la starea civila cu actele necesare ( certificatele de nastere ale tuturor, buletinele dvs) si da declaratie de recunoastere a paternitatii. Isi recunoaste copilul dand declaratie in acest sens in fata ofiterului starii civile.
Doamna avocat vb de o actiune in stabilirea paternitatii. Cand tatal nu doreste sa-si recunoasca copilul, mama il actioneaza in judecata si urmeaza sa se stabileasca paternitatea In cadrul procesului se face si test ADN pe care il plateste cine-l cere, adica dvs, urmand sa recuperati de la tata la final sub forma cheltuielilor de judecata.
Daca nu va intelegeti cu tatal in ce priveste copilul si vreti cu aceasta ocazie sa se stabileasca si pensie si cum va exercitati autoritatea parinteasca, domiciliul copilului, program de vizita etc, mergeti in instanta
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate laura_elena laura_elena buna ziua, am si eu o intrebare. sunt din cta si ma paste un proces de paternitate c fostul prieten. Va rog sa ma informati si pe mine unde se face acest test ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui la stabilirea paternitatii Adevar2 Adevar2 Buna seara!Va rog respectuos sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie de fapt Am avut o relatie cu o fata,iar aceasta a ramas insarcinata.Dupa ... (vezi toată discuția)
Proces stabilire paternitate mihai222222 mihai222222 Buna seara În primul rând vă mulțumesc pentru tot ce faceți! Vreau sa deschid o acțiune de recunoaștere a paternității împotriva fostei mele ... (vezi toată discuția)