Atat obligarea la testul de paternitate,cat si obligarea la pensie de de intretinere,pot fi dispuse numai de catre instantele de judecata ca urmare aunei/ unor actiuni in justitie formulate
actiunea in stabilirea paternitatii poate fi introdusa in termen de un an de la data nasterii copilului.
in situatia in care mama minorului a convietuit cu pretinsul tata , termenul de 1 an curge de la data incetarii convietuirii .
taxa privind efectuarea testului ADN este in cuantum de 27oo ron, taxa ce o suporta reclamantul. dar acesta porate pretinde restituirea cheltuielilor de judecata de la parat .
dvs. daca sunteti plecat din tara aveti posibilitatea de a va angaja un avocat care sa va reprezinte in instanta .
Actiune paternitate
NM1969
Am un copil de 10 ani ,tatal lui biologic este un barbat casatorit si doresc sa faca testul ADN pentru ca acesta neaga paternitatea.Vreau sa stiu care sunt ... (vezi toată discuția)
Paternitate
marian1268
sunt divortat, copiii mei, 2, sunt in intretinerea mamei. Fiul meu cel mic, are 6 ani. L-am recunoscut ca fiind fiul meu la nastere si asa as vrea sa fie. As ... (vezi toată discuția)