avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru credit nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru credit nevoi personale

Buna ziua!
Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. 2013 intru in pre+postnatal urmat de concediul de crestere al copilului.
Daca intrerup timp de 3 ani aceste executari este posibil sa se prescrie?
Multumesc!
Nu se va putea pune poprire pe mai mult de 1/2 cat aveti probabil deja.
Poprirea fiind infiintata, nu se poate prescrie.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
ContSters214341, utilizator
Dar in situatia in care poprirea nu este urmata de nici-o incasare iar executorul jud. nu mai face alte acte de ex., nu se poate vorbi de prescriptie?
Pai nu aveti de unde sa stiti daca executorul va mai face sau nu acte de executare... nu faptul ca nu are ce sa va ia duce la prescriptie, ci daca se renunta la executare sau nu se insista.
poprirea nu se perima, daca executarea este pornita inainte de 15.02.2013, deci pe vechiul cod de procedura
Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
ContSters214341, utilizator
Corect, poprirea nu se perima. Dar se poate prescrie o executare silita inceputa prin poprire (sub vechiul cpc), poprire neurmata de nici-o incasare (au fost infiintate popriri la cateva banci -terti popriti- la care debitorul nu avea cont) ?

Alte discuții în legătură

Prescriptie creanta - titlu executoriu ! DAMIS DAMIS Dragii mei ! Va rog sa ma luminati si pe mine cu privire la o creanta reprezentand lichiditati si care a fost consfiintita prin act notarial (intre doua ... (vezi toată discuția)
Perimare in executare prin poprire ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Sunt debitor intr-o executare prin poprire. Din suma executabila am fost executat partial. Desi executorul a notificat tertul poprit, acesta nu a ... (vezi toată discuția)
Elucidare poprire bianca12 bianca12 Buna ziua. Am un credit de nevoi personale la care nu am mai achitat ratele din decembrie 2010, creditul fiind scadent in 2017. Am primit instiintare de ... (vezi toată discuția)