avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare in executare prin poprire
Discuție deschisă în Executare silită

perimare in executare prin poprire

Buna ziua! Sunt debitor intr-o executare prin poprire. Din suma executabila am fost executat partial. Desi executorul a notificat tertul poprit, acesta nu a mai efectuat viramente timp de 9 luni. Creditorul nu a validat poprirea. Se poate considera executarea ca fiind perimata? Executorul mai poate consemna sume in acest moment? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 00:35, 14 Mai 2012
am uitat: e vba de o proprire la cerere si nu una din oficiu!
Executarea silita prin poprire nu se perima. Mai asteptati 2 ani si 3 luni, cand se prescrie dreptul creditorului de a va executa silit, daca va curge nestingherit termenul de prescriptie.
da, la o prima vedere perimarea la poprire nu intervine decat la prescriptie. Totusi..e vorba de o suma fixa executabila si un venit fix pe care s-a instituit poprirea. Tertul poprit nu a raspuns in 15zile executorului in ce fel si ritm urmeaza sa consemneze suma restanta. Repet, nici creditorul nu a validat poprirea ptr a trece tertul poprit in debitor direct. Aceasta este o calar dovada de dezinteres a creditorului ioar eu sunt afectat prin aceasta tergiversare..sine die, practic.
Atat la o prima vedere, cat si la o ultima vedere, executarea silita prin poprire nu se perima. Legea este clara in acest sens.

Daca tertul poprit nu a infiintat poprirea, nu se poate valida impotriva sa.
Aici sunt discutii de facut, sunt judecatorii care se cred mai interesanti daca interpreteaza altfel legea decat majoritatea, chiar si atunci cand legea este foarte clara. Astfel, se considera ca termenul de 3 luni in care trebuia sa se faca cererea de validare ar fi unul prohibitiv. Teoretic ar mai fi posibila validarea.

Dumneavoastra sunteti debitor, pana va executati obligatia, nu va puteti plange ca v-ar fi afactate drepturile, ptr ca este o ingerinta legala in drepturile dumneavoastra iar culpa va revine in totalitate. Puteti plati si scapati de alte neplaceri.

k...cred ca e nevoie de explicatii suplimentare: tertul poprit este acelasi cu beneficiarul final. executarea se face: tert poprit (pe sumele care mi le datoreza)-executor-curator-tert poprit (de data asta in calitate de reprezentant legal al persoanelor curatelate). intre mine si tertul poprit/reprezentantul legal..exista datorii bilaterale. eu , ca debitor, sunt afectat de intreruperea executarii intrucat nu am descarcarea de gestiune necesara.

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Executare silita ice_man713413 ice_man713413 buna ziua. fiul meu are o executare silita din 05-2012 prin hotarare judecatoreasca pe suma de 85000ron.firma la care lucreaza a primit periodic comunicari in ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)