avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare in executare prin poprire
Discuție deschisă în Executare silită

perimare in executare prin poprire

Buna ziua! Sunt debitor intr-o executare prin poprire. Din suma executabila am fost executat partial. Desi executorul a notificat tertul poprit, acesta nu a mai efectuat viramente timp de 9 luni. Creditorul nu a validat poprirea. Se poate considera executarea ca fiind perimata? Executorul mai poate consemna sume in acest moment? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 00:35, 14 Mai 2012
in ceea ce priveste validarea popririi - aceasta nu este neaparat necesara, aceasta se poate infiinta la simpla cerere a executorului, in virtutea art.453 cod procedura civila
- in situatia in care tertul poprit nu infiinteaza poprirea la cererea executorului, sau tertul poprit nu isi mai indeplineste obligatiile, in acest caz executorul va solicita validarea popririi, in termen de 3 luni

in ceea ce priveste problema perimarii popririi: - aceasta nu se perima o data infiintata, ci ramane valabila pana indestularea sumei sau pana la inchiderea contului de catre beditor (ex.isi schimba locul de munca, se pensioneaza, etc si veniturile nu ii mai sunt virate prin banca);

Va stau la dispozitie pentru alte lamuriri.
O zi buna.
exact asta e si problema: nici curatorul-creditor si nici executorul nu a cerut validarea popririi (termen maxim 23 sep 2011). neconsemnandu-se sumele, eu nu pot sa-mi sting datoria. dupa stingerea datoriei mele tertul poprit imi ramane in continuare dator sub forma unei sulte lunare. interesul meu ca debitor este sa sting datoria si sa incasez ulterior sulta care mi se cuvine.
Eu nu inteleg, de exemplu daca am o datorie de 3000 RON, se pun penalizari de intarziere pana ajung la 6000 RON si se incepe executarea silita. Suma aceasta de 6000 RON continua sa creasca?? Astfel numai scapi de datorie in veci, iti pune poprire pe salariu si nu iti ia decat penalizarile, datoria ramane acolo... cum se procedeaza in acest caz? NU exista vreo lege privind penalitatile sau cat pot ele sa creasca?
nu sunt de profesie jurist..insa fiind implicat in caz am constatat multe lacune in ceea ce priveste reglemenatrea executarilor. nu vreau sa supar pe nimeni insa tocmai executorii (cei care se izbesc efectiv de cazuistica) ar trebui sa ceara unele revizuiri prin Camera care ii reprezinta. Ref cazul dvoastra, la ochi, eventualele penalizari nu pot opera decat in cadrul unui contract pe care l-ati semnat. Penalizarile se raporteaza totdeauna la debitul si oi perioada restanta. Poprirea operata nu poate depasi 1/3 din salariul lunar. Daca datoria creste mai repede dact retinerea, puteti suplimenta dvoastra platile sau sa va declarati insolvabilitatea.
daca vrei sa stingi datoria fa o oferta reala de plata prin executor. Depui banii in contul executorului si acesta se va ocupa sa ii dea creditorului, tu vei fi liberat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Executare silita ice_man713413 ice_man713413 buna ziua. fiul meu are o executare silita din 05-2012 prin hotarare judecatoreasca pe suma de 85000ron.firma la care lucreaza a primit periodic comunicari in ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)