avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua. fiul meu are o executare silita din 05-2012 prin hotarare judecatoreasca pe suma de 85000ron.firma la care lucreaza a primit periodic comunicari in vederea popririi pe salariu dar nu a facut nimic in acest sens( fiind un bun angajat nu a dat curs acestor "comunicari" venite de la B.E.J). nu are bunuri pe numele lui si nici conturi in banca . niciodata nu a exiatat vre-o discutie cu executorul sau cu firma de recuperari creante . ultimile hartii primite de la B.E.J sunt din 29-09-2015 . intrebarea mea este : poate scapa vreodata de aceasta executare? se poate vorbii aici de perimare??? noi si daca vrem sa il ajutam nu putem avand venituri mici .multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2016
ice_man713413, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:44, 12 Martie 2016
Perimare, prescriere...off! Firma la care lucreaza fiul a gresit, neinstituind poprirea pe salariu, asa cum i s-a cerut de catre executor. In mod normal creditorul putea/poate cere validarea popririi iar angajatorul fiului dvoastra sa ii plateasca datoria, din banii proprii. Un cap neinstruit va cadea sigur acolo, poate biata contabila, nu stiu. Nu stiu in ce consta ultima notificare primita in 29 sep 2015 si daca aceasta a fost primita de fiul dvoastra sau de catre angajator. Eu va recomand ca fiul sa insiste la firma sa admita poprirea si sa-i vireze 1/3 din salariu in contul datoriei, asa cum a cerut executorul.
Este greu de spus daca a intervenit sau nu perimarea daca nu cunoastem actele efectuate de executor in cauza, perimarea intervine potrivit art.416(1) NCPC daca orice cerere a ramas in nelucrare din motive imputabile partii timp de 6 luni.Daca terul poprit nu isi indeplineste obligatiile ce ii revin pentru efectuarea popririi, creditorul urmaritor, debitorul sau executorul judecatoresc ,in termen de cel mult o luna de la data cand tertul poprit trebuia sa consemneze sau sa plateasca suma urmaribila poate sesiza instanta de executare in ea validarii popririi[Art.790(1)NCPC].Mai simplu spus daca, tertul poprit(firma unde este angajat fiul dvs.) nu trece la efectuarea popririi, va plati din fondurile proprii, nu uitati ca intre timp suma de plata creste prin aplicarea de dobanzi,penalizari.
este o somatie de plata atit . la firma nu a mai primit nimic din 01-2015 .din 01-2015 pana azi decat el a primit acasa pe 29-09-2015 si atat . angajatorul nu vrea sa ii faca poprirea o ignora
V-am explicat mai sus, daca angajatorul ignora poprirea o s-o plateasca din fondurile proprii.
a primit acasa pe 29-09-2015 o somatie: va facem cunoscut ca prin titlul executoriu-contract de credit nr..................in numele legii, ati fost obligat sa-i platiti creditoarei SECAPITAL S.a.R.L , o societate inmatriculata in Luxembug, inregistrat in Registrul Comertului si al Companiilor la sectiunea B sub nr 108305 , avand sediul social in B-dul Charles de Gaulle, nr.2 , L-1653 Luxemburg prin reprezentant legal S.C KRUK INTERNATIONAL S.R.L .,cu sediul in Bucuresti, Calea mosilor, nr 51, et5,6,7, sector 3,inregistrata sub nr.j40/3301/2007 avand CUI RO 21114156, suma de 78954,38 ron, suma ce reprezinta din titlul executoriu. in temeiul art 371(1) +art 373 (1) cod pr civ., la cererea creditorului, prin incheierea de sedinta nr........./30.05.2012 a judecatoriei.........s-a incuvintat executarea silitat, in toate formele prevazute de lage, astfel ca nu mai puteti dispune de bunurile aflate in patrimoniul dvs., in virtutea dispozitiilor art 2.324 alin 1 Cod civil, prin care legiuitorul a statutat ca:" ce care este obligat personal raspunde cu toate bunurile sale mobile si imobile,prezente si viitoare. ele servesc drept garantie comuna a creditorilor sai". NOI .........-executor judecatoresc pe linga Judecatoria......... in temeiul art 411 Cod pr. civ., VA SOMAM , ca in termen de 1 zi de la primirea prezentei somatii sau lasarea ei la sediul sau la domiciliul dvs., sa achitati creditoarei suma de 86000lei ron constituita din debit principal + cheltuieli de executare
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2016
ice_man713413, utilizator

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii si in modalitatea popririi nicu-dumitru nicu-dumitru Cu deosebita stima, va rog sa-mi precizati cum trebuie procedat in cazul pe care il expun. In urma executarii silite, poprire pe salariu, executorul nu a mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita - poprire din salariu nevirata executorului IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua, As dori sa primesc raspuns la urmatoarea problema : pentru rezolvrea unor probleme personale , am contractat in anul 2006 un imprumut in valoare ... (vezi toată discuția)
Perimare in executare prin poprire ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Sunt debitor intr-o executare prin poprire. Din suma executabila am fost executat partial. Desi executorul a notificat tertul poprit, acesta nu a ... (vezi toată discuția)