avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua. fiul meu are o executare silita din 05-2012 prin hotarare judecatoreasca pe suma de 85000ron.firma la care lucreaza a primit periodic comunicari in vederea popririi pe salariu dar nu a facut nimic in acest sens( fiind un bun angajat nu a dat curs acestor "comunicari" venite de la B.E.J). nu are bunuri pe numele lui si nici conturi in banca . niciodata nu a exiatat vre-o discutie cu executorul sau cu firma de recuperari creante . ultimile hartii primite de la B.E.J sunt din 29-09-2015 . intrebarea mea este : poate scapa vreodata de aceasta executare? se poate vorbii aici de perimare??? noi si daca vrem sa il ajutam nu putem avand venituri mici .multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2016
ice_man713413, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:44, 12 Martie 2016
Nu mai poate cere validarea popririi, termenul de o luna fiind unul imperativ, nu optional.
Executarea e perimata, insa nu poate fi vb de prescriptie deocamdata, termenul de 3 ani fiind intrerupt de un act de executare- infiintarea popririi in acest caz.

v-am scris mai sus ultima somatie primita la domiciliu . spuneti-mi va rog ce as putea sa fac eu in continuare. sa ignor somatiile primite? oare cat timp or sa mai vina
Imi pare ca perimarea nu salveaza f multe...sau poate ca da, si fiul ar trebui sa o invoce ca atare printr-o actiune specifica. Asta ar insemna o noua cerere de incuviintare a executarii silite la care ar functiona insa prescrierea, invocabila prin contestatie la executare. E de consultat un avocat ptr alegerea oportunitatilor.
ice_man713413 a scris:

v-am scris mai sus ultima somatie primita la domiciliu . spuneti-mi va rog ce as putea sa fac eu in continuare. sa ignor somatiile primite? oare cat timp or sa mai vina


Pai ce vreti sa faceti, sa platiti ?
Nu aveti ce face in legatura cu ultima somatie, asteptati sa mai primiti si functie de data la care mai primiti, puteti invoca presccriptia, dacavor fi trecut 3 ani de la ultima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii si in modalitatea popririi nicu-dumitru nicu-dumitru Cu deosebita stima, va rog sa-mi precizati cum trebuie procedat in cazul pe care il expun. In urma executarii silite, poprire pe salariu, executorul nu a mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita - poprire din salariu nevirata executorului IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua, As dori sa primesc raspuns la urmatoarea problema : pentru rezolvrea unor probleme personale , am contractat in anul 2006 un imprumut in valoare ... (vezi toată discuția)
Perimare in executare prin poprire ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Sunt debitor intr-o executare prin poprire. Din suma executabila am fost executat partial. Desi executorul a notificat tertul poprit, acesta nu a ... (vezi toată discuția)