avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimarea executarii si in modalitatea popririi
Discuție deschisă în Executare silită

perimarea executarii si in modalitatea popririi

Cu deosebita stima, va rog sa-mi precizati cum trebuie procedat in cazul pe care il expun. In urma executarii silite, poprire pe salariu, executorul nu a mai trimis dispunere de continuare a executarii silite de peste 9 luni. Am cerut lamuriri prin adrese catre executor si catre banca dar nu am primit nici un raspuns. Cand este aplicabila perimarea in interiorul popririi?? Ce trebuie sa inteleg din urmatorul text? penrtu a fi aplicabila exceptia prevazuta de art 389 alin 1 cpc( sau 696 ncpc) este necesar ca poprirea sa fie efectiva adica sa fie urmata de acte de executare. Acesta pentru ca in cazul popririi nu se poate afirma ca nu opereaza perimarea, urmand a fi verificata regularitatea actelor de virare a sumelor de catre tert. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters425629 , utilizator 01:40, 28 Ianuarie 2018
Creditorul este cel care trebuie sa staruie in executarea silita.
Cu deosebita stima pentru raspuns (respect si jos palaria pentru acest sait), de ce stima si respect pentru toti ce-i ce raspund pe acest sait??? simplu, observ mereu un raspuns bun si la subiect din partea unor conational catre alti conationali loviti de un sistem bine gandit la nivel inalt. Ok, doresc sa expun putin situatia un pic mai explicit pentru a afla ceea ce trebuie sa fac( in cazul fericit daca justitia este corecta) mai departe. Am inghitit aspectul executarii prin poprire salariu, din N motive, nu mi-am permis sa platesc taxa judiciara si avocat la momentul respectiv pentru a contesta executarea(copil mic, cheltuielii, etc). Executare prin poprire a decurs din anul 2012 pana in anul 2015 prin poprire salariu cu virament direct din partea institutiei catre executor ( la cererea mea pentru a-mi debloca contul cardului salarial), in 2015 doua luni (august-septembrie) poprirea nu a mai continuat. In octombrie apare la institutie o adresa cu continuare a executarii silite pe o suma XXXX, bine-nteles viramentul catre executor a fost continuat pana in luna septembrie 2016, din aceasta luna nu am mai avut poprire desi suma nu a fost integal poprita, am cerut lamuririi prin cereri adresate catre banca si executor dar nu am primit nici un raspuns. Intrebarea este; Cand intervine perimarea???? Daca creditorul nu staruie intentionat cu buna stiinta, ce pot sa fac??? cu consideratie.
In aceesi situatie sunt si eu,dar am constatat ca incuvintarea executarii a fost data de alta instanta de judecata fata de adresa de domiciliu .Poprirea a fost infiintata,firma angajatoare virand din 09 2014 pana 12.2016,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea conturilor bancare opresete efectuarea oricaror alte acte de executare silita? Lulica Lulica Am facut demersuri in instanta pentru perimarea unei executari silite. Ultimul act din dosarul de executare era o poprire a conturilor bancare din 18.04.2016. ... (vezi toată discuția)
4 ani fara niciun act de executare - este perimata executarea silita? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Am primit de curand un proces verbal de sechestru auto intr-un dosar de executare din anul 2014, iar in urma consultarii dosarului la executorul ... (vezi toată discuția)
Perimare in executare prin poprire ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Sunt debitor intr-o executare prin poprire. Din suma executabila am fost executat partial. Desi executorul a notificat tertul poprit, acesta nu a ... (vezi toată discuția)