avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprirea conturilor bancare opresete efectuarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprirea conturilor bancare opresete efectuarea oricaror alte acte de executare silita?

Am facut demersuri in instanta pentru perimarea unei executari silite. Ultimul act din dosarul de executare era o poprire a conturilor bancare din 18.04.2016. Actiunea am introdus-o in 20.11.2016. Am primit hotararea primei instante prin care mi se respinge actiunea ca neintemeiata cu motivarea ca "executorul judecatoresc a procedat la infiintarea popririi asupra conturilor reclamantei la data de 18.04.2016 iar aceasta modalitate de executare silita nu mai presupune efectuarea altor acte de executare in vederea recuperarii pe aceasta cale a creantei executate silit, intrucat poarta asupra veniturilor periodice sau a sumelor cu care conturile debitorului sunt alimentate in viitor, pana la recuperarea sa in intregime fara a mai fi necesare demersuri suplimentare."
Exista vreo lege sau reglementare care spune chestia asta?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 19:27, 16 Iulie 2017
Ce demersuri suplimentare ar fi trebuit sa faca executorul? A procedat la poprirea conturilor... Consider ca executorul a procedat corect. Perimarea intervine daca creditorul timp de 6 luni nu staruie in executare.
Ce inseamna mai exact "creditorul timp de 6 luni nu staruie in executare"?
Nu intreprinde demersuri pentru continuarea executarii: cereri, acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare dandres dandres Un dosar de executare se incheie cu art.371 5 alin.b . In acest dosar executarea s-a inceput cu poprire pe conturi (conturi cu sold 0) Timp de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Perimarea executarii si in modalitatea popririi nicu-dumitru nicu-dumitru Cu deosebita stima, va rog sa-mi precizati cum trebuie procedat in cazul pe care il expun. In urma executarii silite, poprire pe salariu, executorul nu a mai ... (vezi toată discuția)
Poprire dupa perimare/prescriere Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor, Va expun spre analiza urmatoarea situatie si sper sa ma ajutati cu o indrumare: - credit contractat la o banca (ifn) in data de[b] ... (vezi toată discuția)