avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu stiu ce sa fac...!!!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu stiu ce sa fac...!!!

sunt insarcinata...am o luna jumatate si nu stiu ce sa fac .....lucrez cu contract de munk din luna aprilie...contract la 4 ore...preschimbat la
opt ore in luna iunie....credeti k as putea beneficia de prenatal.....????cum trebuie sa procedez ....unde sa ma interesez?
:((
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:46, 9 August 2013
de concediu pre si post natal, poti beneficia;
din cate imi dau seama, nu vei avea 12 luni vechime in campul muncii ca sa beneficiezi de concediu pentru cresterea copilului si de indemnizatie de la stat pentru ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, nu au fost realizate timp de 12 luni venituri din salarii.
1. - De concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) veti putea beneficia daca aveti cel putin o luna lucrata cu contract individual de munca (CIM).
- Nu conteaza ca ati avut CIM cu 4 ore pe zi sau cu 8 ore pe zi.

2. - Daca veti naste in luna martie 2014 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sunt aprilie 2013 - martie 2014.
- In aceasta situatie veti putea sa beneficiati de CCC si indemnizatia aferenta.

3. - Daca veti naste mai devreme atunci spuneti ce statut aveati in lunile februarie si martie 2013.
- Cred ca medicul v-a spus care este data prezumata a nasterii copilului.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie NicoletaLeta NicoletaLeta Buna ziua. Indraznesc sa va cer o lamurire cu privire la urmatoare problema. Sunt insarcintata in 8 saptamani, iar data problabila nasterii este aprilie. In ... (vezi toată discuția)
Obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului amales amales buna ziua ,va rog sa imi ziceti daca pot obtie prenatal in romania daca am muncit in germania 2 ani dar in aprilie am venit in romania in aprilie si atunci ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil + indemnizatie? narcidani narcidani buna ziua sunt angajata din 12.decembrie. 2012 si tocmai am aflat ca sunt insarcinata,tinand cont ca lucrez intr-o fabrica 8h/zi doar in picioare si cu stres ... (vezi toată discuția)