avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de poluare 2009
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de poluare 2009

buna seara,am 2 intrebari vis a vis de taxa de poluare achitata in 2009.
prima intrebare se refera la recuperarea taxei de poluare achitat pentru o masina noua(fabricatie 2008,euro 4,benzina,2400cc) cumparata in ,leasing.se poate pune problema recuperari taxei de poluare?daca da,doresc,daca se poate sa-mi recomandati un avocat bun in vederea reprezentarii in vederea recuperarii taxei.
a doua intrebare se refera la faptul ca firma de leasing a achitat catre stat suma de 8388 ron iar mie mi-au facturat suma aceasta plus tva,adica 9981,72 .cand am cerut procura de la ei sa incep demersurile in vederea recuperarii taxei de poluare,acestia au trecut in procura suma de 8388.este corect?
multumesc anticipat!
cu respect,
bogdan gheorghe
Cel mai recent răspuns: gheorghegabrielbogdan , utilizator 20:00, 21 August 2013
in principiu sunteti in termen , pentru a putea inregistra cererea .
Avocat bun ar trebui sa gasiti unul in apropiere de dvs. pentru ca e necesar sa va reprezinte la tribunalul din localitatea unde s-a platiti taxa.

Din cate cunosc, nu este normal sa va factureze TVA la taxa de poluare . Dar aceasta ar putea face obiectul unei actiuni distincte , indreptate impotriva firmei de leasing.
multumesc pentru raspuns.intre timp am fost la administratia sect 6,Bucuresti(unde este adresa utilizatorului) si mi-i s-a spus ca in primul rand trebuie sa termin leasingul pentru a putea prezenta cartea masinii in original,dupa care au precizat ca trebuie mers la administratia financiara a sectorului de care apartine titularul de drept,in speta VB Leasing Romania IFN S.A. cu sediul in sos Bucuresti-Ploiesti nr 19-21,sector 1 Bucuresti.Am pus intrebarea privind recuperarea taxei auto pentru ca am sunat la o firma de avocatura si,dupa ce le-am spus datele despre conditiile masinii,au spus ca nu se poate recupera taxa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa poluare(auto) danutz01 danutz01 Am introdus in tara , in luna octombrie 2008 un autoturism provenind din Germania.Am platit taxa de poluare si am inmatriculat in Romania ... (vezi toată discuția)
Firma de leasing refuza eliberarea imputernicirii necesara recuperarii taxei de poluare, mai mult, la facturarea taxei aplica tva emesekarda emesekarda In anul 2011, luna mai , am achizitionat in leasing, un autoturism marca Renault Megane. In contractul de leasing au fost incluse prevederi referitoare la ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare contract leasing lumi71 lumi71 Buna ziua In martie 2007 am achizitionat un autoturism nou in leasing pe persoana fizica, pentru care am achitat ulterior inscrierii in circulatie a ... (vezi toată discuția)