avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Valabilitate certificat IML (medico-legal)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Valabilitate certificat IML (medico-legal)

Buna!Doresc informatii legate de un prieten care sa culcat cu o fata(14 ani fara o luna-momentul actului sexual).El a realizat ca nu este deloc bine ceea ce va urma sa faca de aceea a intrebato daca e sigura de ceea ce vrea sa faca si daca nu va avea probleme cu parintii ei spunandui ca el nu vrea o relatie.Din contra ea la rugat sa se culce cu ea nu a fost fortata.Dupa ce ei sau culcat impreuna a mai trecut o saptamana si fata respectiva lea spus parintilor,acestia au mers la medic au facut Certificat IML (medico-legal) si acum il ameninta ca daca nu continua relatia cu fata lor vor merge a politie si vor depune plangere iar el va ajunge dupa gratii.As dori sa aflu informatii ajutatoare.Cum sau ce ar trebui sa faca sa nu aiba probleme sa fie obligat sa continuie relatia cu fata respectiva si sa nu ajunga la inchisoare?mentionez fata are momentan 13 ani in cateva zile va face 14 ani si baiatul are 19 ani.va multumesc
Sfatul meu este sa-si vada de treaba, altfel va avea probleme serioase.
ART. 198
Actul sexual cu un minor
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 - 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 3 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Când fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârşită în împrejurările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 4 au avut urmările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
#B


Da el intradevar vrea si el sa isi vada de treaba lui dar parintii fetei respective il ameninta ca daca nu va continua relatia cu ea vor depune plangere la politie.As dori sa stiu dupa cat timp nu se va mai putea face nici un certificat medical iar cel actual nu va mai fi valabil?
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Să ştiţi că şi dacă părinţii fetei nu vor depune plângere puteţi fi tras la răspundere penală, actul sexual cu un minor fiind o infracţiune care poate fi urmărită şi din oficiu.Dacă organele de urmărire penală vor lua la cunoştinţă, pe orice cale, despre fapta dvs, vor putea demara acţiunea penală. Iar asta indiferent dacă veţi înţelege să vă continuaţi relaţia cu fata . Certificatul medico-legal emis rămâne valabil, însă, desigur că după o vreme de la momentul la care s-a petrecut fapta nu se mai poate constata decât faptul că fata nu mai este virgină, nu şi un eventual viol . Ar fi însă suficient să mai existe şi alte dovezi care să ateste faptul că fata a întreţinut relaţii sexuale cu dvs., chiar liber consimţite, pentru a atrage răspunderea dvs. penală.
Problema este delicata, trebuie cineva sa vorbeasca serios cu parintii fetei, suna a santaj ce spuneti dvs, in orice caz nu trebuie sa continuue relatia.Certificatul medico-legal indica starea de deflorare recentă sau starea de deflorare veche (activitate sexuală), dovada acestor relatii se va face cu declaratia ei, declaratii de martori care sa confirme ca cei doi aveau o relatie.
Ok el oricum nu mai vrea sa aiba nimic cu fata respectiva sta doar din obligatie si frica fata de parintii acelei fete dar daca el repet nu mai are relatii sexuale si nici nu va mai avea aproximativ dupa cat timp parintii fetei nu vor putea sa il mai ameninte cu nimic deoarece nu se vor mai putea ajuta de nici o davada gen proba ginecologica sau certificatul IML care este obtinut acum aproximativ o saptamana de zile?

Alte discuții în legătură

Ea minora, el major Achile Achile Buna seara,incep prin a va ruga sa ma lamuriti intr-o chestiune Putin Mai delicata.Fratele meu in varsta de 19 ani are o relatie cu o fata in varsta de 15 ani ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu o minora floriann floriann Buna ziua, as dori sa adresez cateva intrebari, deoarece acest subiect m-a facut curios. Mentionez ca am pus intrebarile doar de curiozitate. 1. Cum se ... (vezi toată discuția)
As dori un raspuns va rog frumos - sora mea minora vrea sa se mute cu un baiat liviu19101988 liviu19101988 Sora mea are doar 13 ani jumate si a decis sa se mute impreuna cu un baiat mai mare ca ea cu 5-6 ani . ce as putea sa fac in privinta asta ,avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)