avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie CIC


Buna ziua,

In cazul in care o mamica se intoarce mai devreme din CIC cu cateva luni inainte de implinire un an copil ( optand pt un an ) si solicita incetare CIM, ea mai primeste indemnizatie de crestere copil pana face copilul un an ?

Adica ex. Copilul face un an pe 09.10.2013
A solicitat CIC pana la varsta de un an copil
Ea vrea sa se intoarca pe 12.08.2013 si incetare cu 13.08.2013.

1.In acesta situatie ea mai primeste indemnizatia pana la implinirea varstei copilului de un an ?
2.daca ea ramane in CIC pana la implinirea varstei de 1 an a copilului, cf cereri – primeste indemnizatia pana la varsta de un an a copilului ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 9 August 2013
@ Rana

1. Daca se reintoarce la munca nu mai primeste indemnizatia pentru CCC.

2. Daca ramane in CIC pana la implinirea varstei de 1 an a copilului, va beneficia de indemnizatie pana la varsta de un an a copilului.
Multumesc de raspuns .

1. se intoarce , are o zi de CFP si urmatoarea inceteaza - in situatia asta mai primeste indemnizatie pana la implinirea 1 an copil ( precum a optat ) ?

2. am intelec , cf noilor reglementari ca daca tatal nu doreste sa stea a 12-a luna in CIC at mama trebuie sa se reintoarca pt ca nu va primi indemnizatia pt a 12-a luna .
Daca se reintoarce a munca , atunci plata indemnizatiei inceteaza.

Intr-adevar, daca tatal care indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei nu intra in CCC, atunci durata CCC pentru mama se va reduce cu o luna - situatie valabila numai in cazul copiilor nascuti dupa 01.03.2012.
ok se intoarce la munca doar pt o zi in care este in CFP pt ca din urmatoarea zi inceteaza CIM, at mai primeste indemnizatie ?
V-am mai spus ca daca se reintoarce la munca nu mai primeste indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu crestere copil? DaCi11 DaCi11 Buna ziua, am un copil de 11 luni. Dupa cele 126 de zile, am revenit la servici, fara sa intru deloc in concediu de crestere copil. Am beneficiat si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie dan123456 dan123456 daca optez pe un an pt indemnizatia de crestere a copilului dupa cat timp pot sa renunt la indemnizatie ca sa pot sa primesc suplimentu de 500 de lei? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil deea-lex deea-lex Buna ziua!am o intrebare cu privire la concediu pt cresterea copilului.Daca o persoana care a solicitat CCC/optand pt 1 an, nu a beneficiat de CCC, deoarece a ... (vezi toată discuția)